Sintautų kaime sudegė namas: be pastogės liko keturių asmenų šeima

Įtariama, kad gaisras galimai kilo dėl elektros instaliacijos gedimo. Namas sudegė nepataisomai, laimei, žmonių aukų buvo išvengta, ugniagesiams pavyko apsaugoti kitus kieme buvusius pastatus. D. Pavalkio nuotr.

Penktadienio rytą netoli Sintautų atvira liepsna degė namas. Žala didžiulė, nes name gyventi neįmanoma. Laimei, aukų išvengta. Prašoma gyventojų paramos. 

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, pranešimas apie Sintautų kaime degantį individualų namą buvo gautas vasario 23 d. 11 val. 40 min. 

Gaisrui gesinti mestos didelės ugniagesių pajėgos: trijų autocisternų ekipažai iš Sintautų, Šakių bei Lukšių. 

Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, namas degė atvira liepsna. 

Namas buvo dengtas šiferiu, medinis, perdanga taip pat medinė.

Gaisro metu nudegė stogas, išdegė kambarys (3x3 m), vietomis pradegė perdanga, išdužo trys langų stiklo paketai, sulieti namų apyvokos daiktai. Ugniagesių teigimu, buvo išgelbėti trys naminiai gyvūnai, išneštas dujų balionas. Namuose buvo įrengti trys dūmų detektoriai. Ugniagesiams pavyko apsaugoti medinį ūkinį pastatą ir kemperį. 

Kaip tvirtino Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Rolandas Pavalkis, gaisro priežastimi galėjo tapti elektros instaliacijos gedimas. 

Sintautų seniūno Kęstučio Birbilo, kuris grįždamas iš Šakių pats tapo gaisro liudytoju, teigimu, be namų liko keturių asmenų šeima. Namuose, kai kilo gaisras, nieko nebuvo. Čia gyvenęs vyriškis buvo darbe, jo tėvai išvykę į Kauno klinikas. 

Gaisrą pastebėjo pravažiuojantis žmogus ir paskambino namo šeimininkui informuodamas, kad kiemas pilnas dūmų, tad namo šeimininkas suskubo skambinti ugniagesiams į Sintautus.

„Kviečiau ateiti į seniūniją nukentėjusius nuo gaisro žmones, apsitarsim kartu su socialine darbuotoja, kuo galėsim padėti“, – sakė seniūnas ir patikino, kad name gyventi jau neįmanoma. Šeima apsigyveno Sintautų miestelyje turimame kitame name. 

 

D. Pavalkio nuotr.

Socialiniuose tinkluose jautriu pagalbos prašymu padėti šeimai būtiniausiais daiktais ir pinigine parama pasidalino nukentėjusios šeimos dukra Iveta: „Vasario 23 d. nutiko tai, ko negalėjome net pagalvoti, Sintautų k. sudegė tėvelių namai… Viskas, kas užgyventa, jei nesudegė, viskas buvo sulieta. Jei galite padėti sunkią akimirką finansiškai, kad būtų lengvesnė gyvenimo pradžia, įkeliu mamytės sąskaitą, jeigu kas galite paaukoti, nuoširdžiai būsime dėkingi.“

Finansiškai paremti galima: 

Audronė Gerulienė

LT897300010170468582

Paskirtis: Parama

„Draugo“ inf.

 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.