Vyriškį sumušė žvyro karjere

kumstisLekėčių seniūnijos Mikytų kaimo gyventojas Deividas Šventoraitis (gim 1990m.) į teisiamųjų suolą buvo priverstas sėstis po to, kai praėjusių metų birželį Lekėčių seniūnijoje sumušė vietos gyventoją. Teisiamųjų suole uždarojoje akcinėje bendrovėje „Samsonas“ dirbantis vyriškis sėdėjo pirmąjį kartą. Jam buvo pareikšti kaltinimai dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Praėjusių metų birželio 19-osios vakare D.Šventoraitis, kartu su draugais, keturračiu motociklu atvyko į Lekėčių seniūnijos Pavilkijo kaimą, kur autobusų stotelėje pamatė Raimondą Rikliką su draugu. Priėjęs prie šių vaikinų jis persimetė keliais žodžiais. Tuo metu R.Riklikas kėlėsi nuo autobusų stotelės suoliuko, ir jis neva tai pamanė, kad šis puls muštis. Todėl D.Šventoraitis pirmas smogė R.Riklikui į galvos sritį. Nuo smūgio pastarasis pargriuvo, o jam atsikėlus, vyrai susimušė. Netrukus po to D.Šventoraitis su draugais nuvažiavo, dar išgėrė alaus, tačiau netrukus sugrįžo į Pavilkijį.
 
Čia jis vėl sutiko R.Rikliką ir su juo greitai susitaikė. Vardan draugystės vyrai, kartu su draugais, nutarė išgerti butelį degtinės. Nuvykusi į žvyro karjerą, kompanija pradėjo linksmintis. Tačiau draugystė truko neilgai. D.Šventoraitis karjere pasigedo savo mobiliojo ryšio telefono ir užsipuolė R.Rikliko draugą. Pats R.Riklikas, norėjęs išvengti muštynių, puolė bėgti. D.Šventoraitis, jį pasivijęs, ne tik kad gerokai aptalžė, bet dar atėmė ir nukentėjusiojo telefoną.

Vėliau paaiškėjo, kad savo telefoną D.Šventoraitis buvo pametęs pats, kurį vėliau rado. Telefoną R.Riklikui jis atidavė po kelių dienų.

Ekspertai konstatavo, kad R.Riklikui buvo padarytas galvos sumušimas su poodinėmis kraujosruvomis abiejų akių vokuose, kraujosruva po kairiąja akimi, lengvo laipsnio galvos smegenų sukrėtimas, nosies kaulo lūžimas, tai yra – nesunkus sveikatos sutrikdymas.

Rajono apylinkės teismas pripažino D.Šventoraitį kaltu ir paskyrė jam 1 metų ir 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmę. Be to, jis per pusę metų R.Riklikui turės atlyginti 1 tūkst. 500 litų civilinį ieškinį, valstybinei ligonių kasai – 386 Lt.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.