Mažamečio akivaizdoje užmuštas šuniukas

suoGiedrė PLEČKAITYTĖ

Praėjusį antradienį Šakiuose mažamečio akivaizdoje buvo žiauriai užmuštas šuniukas. Sadistinį išpuolį prieš bejėgį šunelį pažįstamo sodyboje įvykdė gerai policijai žinomas 39-erių metų lukšietis Rolandas Kareiva.

Nuotr. Antradienį Šakiuose, P. Vaičaičio gatvėje, buvo žiauriai užmuštas šunelis. Tai įvyko S. P. priklausančioje sodyboje.

Išpuolį regėjo mažametis

Liepos 13-os vakarą šiurpus gyvūnų kankinimo atvejis buvo įvykdytas Šakiuose. P.Vaičaičio gatvėje gyvenanti keturių vaikų motina, verslininkė Loreta Valaitienė antradienio vakarą išgirdo savo mažamečio vaiko klyksmą. Kaip pasakojo moteris, vaikas pribėgęs prie jos, sunkiai tardamas žodžius sakė: „Mama, žiūrėk, šuniuką sukapojo“. Pasirodo, moters kaimynystėje esančioje S. P. sodyboje tąkart niekšiškai darbavosi neblaivus lukšietis R. Kareiva. Vyriškis keliais smūgiais kirviu užmušė piliečio S. P. šunį ir jį užkasė prie būdos. „Aštuonerių metų vaikas matė, kaip tas vyras su kirviu kapojo šunį“,- apie šiurpų įvykį pasakojo L. Valaitienė. Sadistiško poelgio pabaigą regėjo ir L. Valaitienė, kuri netrukus apie įvykį pranešė policijai. „Jau suaugusiam žmogui plaukai pasišiaušia. Tie girti vyrai, prie manęs eidami pradėjo aiškinti, kad aš nieko nesuprantu, nes tas šuo yra senas ir ligotas. Tikrai taip nėra. Mes tą šunį ne vieną kartą esame šėrę. Matyt, tam žmogui baigėsi kantrybė ir užmušė šunelį“,- kalbėjo L. Valaitienė. Pasak moters, kaimynystėje įvykdytas šiurpus nusikaltimas labai sukrėtė jų šeimą.
 
Skriaudėjas buvo areštuotas

Netrukus įvykio vietoje pasirodė policijos pareigūnai, kurie sulaikė neblaivų šuns skriaudėją. Pasak Šakių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus viršininkės Ingridos Pranskaitienės, sulaikytasis asmuo yra puikiai žinomas policijai. 39 metų lukšietis R. Kareiva jau ne kartą buvo teistas už įvairius nusikaltimus. Po šio įvykio įtariamasis sulaikytas dviem parom. Per parą nuo sulaikymo jam buvo pareikšti kaltinimai.

„Tai pirmas toks atvejis, kai dienos metu, vidurį kiemo, mažų vaikų akivaizdoje žmogus negyvai užkapojo šunį. Tai žiaurus, brutalus atvejis“,- sakė pareigūnė I. Pranskaitienė. Apie įvykį informuotas Šakių rajono Valstybinės maisto ir veterinarijos vyriausiasis veterinarijos gydytojas – inspektorius Alvydas Pilipauaskas taip pat apsilankė nelaimės vietoje. Inspektorius konstatavo, jog šuneliui buvo suknežinta galva. Pasak jo, atlikus šunelio skrodimą išvados bus pateiktos policijai. Inspektorius A. Pilipauskas sakė, kad toks žiaurus įvykis per jo darbo praktiką pasitaikė pirmą kartą.  

Dėl gyvūnų kankinimo šiemet rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo jau trečią ikiteisminį tyrimą. Praėjusį pavasarį Žvirgždaičiuose buvo rastas maišas su nušautais keturiais vilkšuniais. Nors buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, bet kaltininkai liko nenustatyti. Vienas atvejis užfiksuotas Lekėčiuose, kur buvo šauta į katiną.

Už žiaurų elgesį su gyvūnais Baudžiamojo kodekso 310 straipsnis kaltininkams numato bausmes viešaisiais darbais, bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. Pasak pareigūnės I. Pranskevičienės, laisvės atėmimas teismo sprendimu taikomas griežčiausiu atveju.

Beje, po ilgo laiko tarpo policija pirmą kartą gavo oficialų žmonių pranešimą apie įvykdytą nusikaltimą prieš gyvūnus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.