Kriminalai (2010-09-24)

Partrenkė vyriškį
Rugsėjo 16 dieną, apie 14 val., vietinės reikšmės kelyje Naujokaičiai-Panykiai, Naujokaičių kaimo ribose, to paties kaimo gyventojo S. A. (gim. 1953 m.) vairuojamas automobilis „VW Passat“ partrenkė kelio važiuojamojoje dalyje stovėjusį vietos gyventoją S. J. (gim. 1987 m.). Eismo įvykio metu vyriškis buvo sužalotas, bet į Šakių medikus kreipėsi tik kitą dieną. Medikai jam nustatė kairės kojos išorinio kulkšnelio lūžimą.

Rasti sprogmenys
Rugsėjo 19 dieną, apie 19 val., Sudargo seniūnijos Rėžgalių kaime esančiuose laukuose dirbęs ūkininkas rado daiktą, panašų į nuo karo laikų likusį sprogmenį. Kitą dieną į vietą atvykę Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai vietoje sunaikino 82 mm. minosvaidžio miną.

Tą pačią dieną, apie 15:50 val., Kudirkos Naumiesčio seniūnijos Turčinų kaimo dirbamos žemės laukuose buvo rastas 76 mm. artilerinis sviedinys. Nuo karo laikų likusį sprogmenį vietoje sunaikino Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai.
 
Vogė
Rugsėjo 21 dienos ryte Šakių seniūnijos Prūselių kaimo gyventoja T. P. S. (gim. 1945 m.) pastebėjo, kad iš jos ganyklos, esančios Prūselių kaime, pavogtas akumuliatorius ir „elektrinis piemuo“. Iš Bedalių kaime esančios ganyklos taip pat buvo pavogtas akumuliatorius ir „elektrinis piemuo“, priklausantis Prūselių kaimo gyventojui V. K. (gim. 1960 m.).

Mušė vaiką

Rugsėjo 16 dieną Šakių policijos komisariato pareigūnai gavo gelgaudiškietės D. L. (gim. 1963 m.) pareiškimą, kad 2007, 2008 ir 2009 metais prieš jos mažametį sūnų vaiko tėvas J. L. (gim. 1959 m.) naudojo fizinį smurtą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.