Per Lietuvą atgal į namus

Po to, kai rašėme, kad Rusijos Federacijos gyventojas, čigonų tautybės jaunuolis dviračiu norėjo nuvykti į Angliją, kitas užsienietis, Armėnijos Respublikos pilietis, rugsėjo 25 dieną neteisėtai kirtęs Lietuvos Respublikos sieną, svajojo patekti į Vokietiją ir susirasti ten gerai apmokamą darbą.

Deja, jo kelionė baigėsi netikėtai greitai. Žiūrių kaime, Sudargo seniūnijoje, Šakių rajone, ne per pasienio postą, o perplaukęs Šešupės upę, kurios vidurys atitinka Lietuvos Respublikos ir Rusijos Federacijos valstybių sieną, jis buvo sulaikytas ir pristatytas į Rociškių užkardą.

Kaip vėliau paaiškėjo, neteisėtai valstybės sieną perėjusį užsienietį turėjo paimti ir nelegaliai nugabenti į Vokietiją Lietuvos ir Rusijos Federacijos pilietis M.G., kuris buvo tą pačią naktį sulaikytas netoli Ramoniškių užkardos.

Pasak jo, atlikti šią nusikalstamą veiką – neteisėtą žmogaus gabenimą per valstybės sieną – jį įkalbėjo vienas geras pažįstamas. Kadangi M.G. pagailo užsieniečio, šis sutiko jį savo automobiliu nugabenti į Vokietiją, nors jokio atlygio už tai ir negavo.

Rajono apylinkės teismas abu asmenis pripažino kaltais padarius nusikaltimą, numatytą Lietuvos Respublikos Baudžiamąjame kodekse. Jiems paskirtos baudos po 5200 litų,  į bausmę įskaitant laikinajame sulaikyme nuo rugsėjo 25 iki 27 dienos ir suėmime nuo rugsėjo 27 iki spalio 14 dienos išbūtą laiką, pagal BK vieną parą prilyginant dviejų MGL dydžio baudai. Nuosprendis neįsiteisėjęs.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.