Kriminalai (2011-06-28)

Vogė
Birželio 20 dieną, apie 8.30 val., Šakių seniūnijos Daugėliškių kaime įsikūrusios UAB “Audrokesta“ darbuotojai pastebėjo, kad iš įmonės teritorijoje stovėjusio teleskopinio krautuvo, traktoriaus,  krovininio automobilio degalų bakų pagrobta 490 l dyzelinio kuro. Dėl vagystės įmonei  padaryta 1604,26 litų turtinė žala.

Birželio 20 dienos pavakare, apie 16 val., gelgaudiškietė T. B., gyvenanti Mokyklos gatvėje, pastebėjo, kad iš jos automobilio  „VW Passat“, stovėjusio kieme prie namo, pragręžus degalų baką, buvo išleista apie 70 l dyzelinio kuro. Dėl vagystės  padaryta 315 litų turtinė žala.

Birželio 22 dieną, apie 21.30 val., pilietė V. V. pastebėjo, kad iš jos nuomojamos sodybos, esančios Kidulių seniūnijos Sutkų kaime, gyvenamojo namo, patekus pro langą, pavogtas kompiuteris „Kingston“ su monitoriumi „hp“ bei geltono metalo grandinėlė 90 gr. svorio. Padaryta 10 tūkst. 800 litų turtinė žala.

Birželio 24 dieną, apie 15 val., A. V. (gim. 1928 m.) pastebėjo, kad iš jai priklausančių namų, esančių Nemuno g. 57, Kiduliuose, dingo 9 tūkst. 570 litų. Įsibrovimo į namus požymių nenustatyta.  
 
Birželio 25 dieną, apie 9 val., Barzdų seniūnijos Baltrušių kaimo gyventojas T. G. pastebėjo, kad iš jo naudojamo automobilio „Volkswagen Passat“, priklausančio piliečiui G. G., pavogta CD audiomagnetola „Pioneer“, mobiliojo ryšio telefonas NOKIA 5230, garso stiprintuvas „Tincy“, žemų dažnių garso kolonėlė „Kenwood“ bei pilietei R G. priklausanti piniginė su pinigais ir dokumentais. Automobilis buvo paliktas lankoje, prie Višakio upelio, Baltrušių kaime, kur vyko Joninių šventė. Dėl vagystės padaryta 2 tūkst. 200 litų turtinė žala.

Negandos
Birželio 20 dienos vėlyvą vakarą, apie 22 val., į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių buvo pristatyta Sintautų seniūnijos Užsienių kaimo gyventoja  M. V. (gim. 1981 m.). Jai medikai diagnozavo veido sumušimą, nosies lūžimą, danties nuskėlimą, lengvą galvos smegenų sukrėtimą.

Birželio 23 dienos pavakare į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių buvo pristatytas gelgaudiškietis D. K. (gim. 1977 m.), dirbantis kavinėje ,,Vakarų Užuovėja‘‘ barmenu. Jam medikai nustatė galvos smegenų sutrenkimą, viršutinės lūpos dešinės pusės žaizdą.

Birželio 23 dieną, 23.20 val., į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių kreipėsi sintautietis M. G. (gim. 1989 m.), registruotas darbo biržoje. Jam medikai nustatė apatinės lūpos šautinę žaizdą.

Birželio 25 dieną,  18 val. 56 min, į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių kreipėsi neįgalus šakietis V. M. (gim. 1977 m.), gyvenantis V. Kudirkos gatvėje. Jam medikai nustatė kairės pusės 7 šonkaulio lūžimą.

Birželio 26 dieną, 22.11 val., į Šakių ligoninės Priėmimo skyrių kreipėsi šakietis A. D. (gim. 1966 m.), gyvenantis J. Basanavičiaus gatvėje. Jam medikai nustatė stuburo traumą. Pirminiais duomenimis, apie 20.30 val. A. D. valydamas lietvamzdžius nukrito nuo savo namo stogo. Vyriškis buvo išvežtas į Kauno klinikas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.