Slavikuose žiauriai nužudytas senolis, įtariamasis rastas pasikoręs

Birželio 23 dieną Slavikų kaime buvo rastas nužudytas 85-erių metų senolis Jonas P. Jo netektis buvo didžiulė staigmena vietos gyventojams. Dėl šios žmogžudystės sulaikytas įtariamasis sekmadienį pasikorė.

Slavikų miestelio gyventus Joninių švenčių metu sukrėtė skaudi nelaimė. Trumpiausios nakties ir ilgiausios dienos išvakarėse, apie 18 val., į 85-erių metų pensininko namus užsuko vietos gyventojas, norėjęs su senoliu pasitarti dėl šieno. Tačiau tuomet jo niekas į namus neįsileido. Vyras žvilgtelėjo į vidų per langą ir pastebėjo ant grindų gulintį sodybos šeimininką, todėl apie tai netrukus pranešė pensininko giminaičiams bei policijai. Pareigūnai ant nelaimėlio kūno aptiko žaizdas krūtinėje, kaktoje, sumušimus skruoste, ausyje bei daugybę žaizdų viršugalvyje. Senolio galva buvo subadyta.

Slavikų seniūnas Vidmantas Benediktas Sprainaitis apie ilgametį miestelio gyventoją Joną P. atsiliepė tik teigiamai. Pasak seniūno, Jonas P. buvo visų gerbiamas, labai tvarkingas, ilgus metus slaugė žmoną, kurią pernai palaidojo. Jo netektis tokiomis aplinkėbėmis, pasak seniūno, buvo didžiulis šokas vietos gyventojams.
Šakių pareigūnai ketvirtadienį žmogžudystės vietoje dirbo iki vidurnakčio ir nusikaltėlio paiešką tęsė penktadienį. Policijos pareigūnai sulaikė senuko nužudymu įtariamąjį, 41-erių metų vietos gyventoją B. V. Šakių rajono policijos areštinės kameroje sekmadienį 5 val. 10 min. rastas pasikorusio įtariamojo B.V. lavonas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.