Dingusio žmogaus kūnas rastas sugyventinės malkinėje

malkineGiedrė PLEČKAITYTĖ

Lygiai prieš dvi savaites rajono spaudoje pasirodė policijos pagalbos prašymas padėti rasti be žinios dingusį 52-ejų metų slavikietį Romualdą Radzevičių. Praėjusį pirmadienį vietos gyventojus sukrėtė žinia apie policijos pareigūnų su tarnybinio šuns Miksės pagalba sugyventinės ūkiniame pastate rastą bepradėjusį irti prapuolenio kūną. Sugyventinei pateikti įtarimai dėl tyčinės žmogžudystės.  

Nuotr. Prieš kelias dienas oficialiai paskelbto dingusio be žinios R. Radzevičiaus kūnas buvo rastas šioje jo sugyventinei priklausančioje malkinėje.

Pasigedo svetimi

Ilgametė Slavikų krašto gyventoja 54-erių metų Irena J. praeityje kurį laiką gyveno Alytaus rajone, iš ten prieš artuonerius metus į gimtąjį kraštą grįžo drauge su sugyventiniu R. Radzevičiumi.
 
Nuo tada jiedu gyveno netoli Slavikų stūksančiame viename iš kukliais pastatais apstatytų vienkiemių, išsiskiriančių sodybą puošiančių gėlių gausa. Ši pora vietos gyventojams buvo žinoma kaip mėgusi išlenkti taurelę, kurią mielai kilnojo dviese namuose. Nepaisant to, R. Radzevičius buvo pavienius darbus dirbantis žmogus, išlaikė negalią turinčią sugyventinę, puoselėjusią namų aplinką. Apie, rodos, ramiai, kaip ir daugelis kaimo žmogelių, gyvenusius sugyventinius kalbos pradėjo sklisti labai greitai, kai tik buvo pasigesta R. Radzevičiaus. Po vyriškio dingimo, kaip skelbiama, įvykusio liepos 27 dieną, praėjo kelios dienos. Per tą laiką jo dingimas labiau rūpėjo svetimiems nei vyriškio gyvenimo draugei Irenai J. I. Radzevičiaus dingimu netrukus susirūpino Slavikų seniūnija. „Jie yra išgeriantys, bet retkarčiais vis tiek, kaip visais seniūnijos žmonėmis, rūpinamės, tai ir jais pasidomėdavome. Galų gale, kai ilgiau nematai žmogaus, pasidarė neramu gal serga, gal reikia jam padėti“, - teigė seniūnijos socialinio darbo organizatorė Kristina Baršauskienė. Seniūnijos darbuotoja tikino, kad pasklidus žinioms apie dingusį slavikietį ne iš karto kreipėsi į policiją. „Dar savaitę laiko laukėme jo grįžtant. Gal kur išėjo, juk jų tas gyvenimo būdas yra toks, koks yra. Po savaitės žmogaus dar nėra. Tada susisiekiau su seniūnijos policijos įgaliotiniu Zigmu Stravinsku ir pasitariau, ką daryti“, - pasakojo socialinio darbo organizatorė. Nuo tada buvo pradėta oficiali žmogaus paieška, kuria mažiausiai suinteresuota buvo pati nelaimėlio gyvenimo draugė Irena J., tvirtinusi nežinanti, kur išėjo jos vyras.

Prapuolenį rado šuo

Praėjus geram mėnesiui po vyriškio dingimo, praėjusį pirmadienį nuvilnijo šiurpi žinia apie jo dingimo aplinkybes. Rugsėjo 3 dieną Šakių rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus tyrėjai, vykdydami liepos 27 dienos dingusio be žinios R. Radzevičiaus paieškos veiksmus, tikrindami įvairias minėto piliečio dingimo versijas, pagalbon pasitelkė patrulių būrio patrulį Algirdą Užupį su  savo ištikima pagalbininke Mikse. Tarnybinis šuo užtikrintai vykdė komandą „negyvas” ir vyriškio sugyventinei Irenai. J. priklausančiame ūkiniame pastate, malkinėje, po šakomis ir malkomis, apie 30-40 cm žemės gylyje aptiko ieškomo žmogaus lavoną. Kūnas buvo bepradedąs irti. Įvykio vietoje, tyrėjams apžiūrėjus lavoną, matėsi muštinė žaizda dešinėje apatinėje lūpoje. Mirties priežasčiai nustatyti R. Radzevičiaus lavonas buvo išsiųstas į Valstybinės teismo medicinos tarnybos prie Teisingumo ministerijos Jurbarko ekspertinį poskyrį.

Manoma, jog be šuns pagalbos pareigūnų paieškos veiksmai galėjo likti bevaisiai, kadangi žmogaus lavonas buvo gerai paslėptas, nesimatė kasimo žymių, kraupaus įvykio neišdavė ir specifinis kvapas. Beje, Šakių rajono policijos komisariato šešerių metų vokiečių aviganė Miksė, ne kartą pasižymėjusi dingusių asmenų paieškų operacijose bei ieškant išėjusių iš namų ir pasiklydusių, sveikatos problemų turinčių žmonių, šį kartą pateisino savo dresuotojo, pareigūno A. Užupio lūkesčius žmogaus lavono paieškoje.

Pareikšti įtarimai

Dėl vyro smurtinės mirties ir nusikaltimo slėpimo įtarimų našta krito ant sugyventinės Irenos J., kuri įvykio vietoje buvo sulaikyta dviem paroms. Trečiadienį teismas leido moterį suimti trims mėnesiams. Jai pareikšti įtarimai dėl tyčinio savo šeimos nario nužudymo. Už tai moteriai gresia nuo 8 iki 20 metų nelaisvės arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Aiškinamasi, ar šį šiurpų nusikaltimą ji padarė viena.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.