Teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės

Spalio 25 dieną Šakių rajono apylinkės teismas, viešame posėdyje išnagrinėjęs baudžiamąją bylą dėl nepilnamečio K.A. sužalojimo, nusprendė kaltinamąjį A.Ū. atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės, perduodant kaltinamojo motinai laidavimą be užstato vienerių metų laikotarpiui.

A.Ū. buvo kaltinamas dėl to, kad praėjusių metų sausio mėnesį Būblelių kaime, prie Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriaus esančioje aikštelėje, neturėdamas teisės vairuoti transporto priemonės, nesilaikydamas visų būtinų atsargumo priemonių, keldamas pavojų kitų eismo dalyvių ir asmenų saugumui, vairavo automobilį ir vežė keleivį nepilnametį K.A. ne tam skirtoje vietoje, o prie automobilio prikabintose rogutėse. Joms posūkyje apvirtus, berniukas iškrito ir susižalojo.

Kaltinamasis A.Ū. teisme teigė, kad prie automobilio pririštomis rogutėmis pavėžinti jo prašė kaimynystėje gyvenantys vaikai. Vieną dieną, pasak jo, viskas sekėsi gerai, o kitą dieną įvyko nelaimė - posūkyje K.A. iškrito iš rogučių ir susižalojo. Teisės automobilio vairuoti neturintis A.Ū. tik rytojaus dieną sužinojo, kad berniuko sužalojimas rimtas – plonosios žarnos plyšimas komplikavosi išplitusiu pilvaplėvės uždegimu. Tai traktuojama jau kaip sunkus sveikatos sutrikdymas. Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.
 
Kaltinamasis pripažino savo kaltę visiškai ir nuoširdžiai gailisi dėl padaryto neapgalvoto poelgio, kurio metu buvo sužalotas kaimynystėje gyvenantis berniukas. Jis atlygino turtinę ir neturtinę 2000 Lt žalą, aplankė nukentėjusįjį. Nepilnametis susitaikė su A.Ū. ir jam atleido.

Šakių rajono apylinkės teismas, išnagrinėjęs visas įvykio aplinkybes, nusprendė atleisti A.Ū. nuo baudžiamosios atsakomybės ir bylą nutraukti, perduodant laidavimą be užstato vienerių metų laikotarpiui laiduotojai - kaltinamojo motinai D.Ū., su kuria jis šiuo metu ir gyvena. Teismas priminė, kad kaltinamajam per laidavimo terminą padarius naują baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą, teismas gali panaikinti ankstesnį sprendimą ir patraukti baudžiamojon atsakomybėn už visas padarytas veikas.

Nuosprendis neįsiteisėjęs. Per 20 dienų nuo paskelbimo jis gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui, paduodant apeliacinį skundą Šakių rajono apylinkės teisme.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.