Įkliuvo su cigaretėmis ir alkoholiu

Pasienyje su  Rusija VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai sulaikė šakietį, automobilio „Volkswagen Passat“ slėptuvėse iš Kaliningrado srities vežusį kontrabandinius rūkalus ir alkoholį.

Pirmadienį vakare  ties Šakių rajono Burgaičių  kaimu, kelyje Ramoniškiai – Kiduliai, VSAT Pagėgių rinktinės Rociškių užkardos pasieniečiai patikrinti sustabdė „Volkswagen Passat“. Ši vieta yra apie pustrečio kilometro nuo Ramoniškių pasienio kontrolės punkto. Per jį iš Rusijos ką tik ir buvo įvažiavęs bei punkte muitinės kontrolę praėjęs 42 metų Šakių gyventojo vairuojamas automobilis.

Pasieniečių sustabdytas šakiškis pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus. VSAT pareigūnai nusprendė automobilį patikrinti išsamiau. Apžiūros metu perdarytame „Volkswagen Passat“ degalų bake ir įrengtame antrame dugne  pasieniečiai rado daugiau nei leista gabenti per muitinės postą nedeklaruotų akcizais apmokestinamų prekių.

Iš viso slėptuvėse buvo 932 pakeliai cigarečių „Bond Street“ su Rusijos akcizo ženklais. Taip pat šakiškis vežė alkoholio be banderolių: 0,7 litro talpos  „J.P. Chenet French Brandy X.O“,  0,5 litro talpos „Hennessy Very Special Cognac“ ir „Cognac Nakhimov France Special“ bei litrinius butelius „Meukow VS Cognac“ ir „Ballantines Finest Blended Scotch Whisky“. Šakiškiui dėl kontrabandos VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai pradėjo administracinės bylos teiseną. Jam gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. litų ir „Volkswagen Passat“ konfiskavimas.

Po apklausos pasieniečiai vairuotoją paleido. Jo automobilis, cigaretės ir alkoholis saugomi Rociškių užkardoje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.