Vienos nakties nuotykis baigėsi teisiamųjų suole

Sausio 8 dieną Šakių rajono apylinkės teismas išnagrinėjo bylą ir paskelbė nuosprendį dviems Šakių rajono gyventojams M.L. ir K.D., kaltinamiems kuro vagyste bei nedidelės vertės svetimo turto sunaikinimu. Anksčiau jau teistas M.L. nubaustas 3 m. ir 3 mėn. laisvės atėmimu, atidedant bausmę 3 metų laikotarpiui, o  K.D. skirtas 8 mėn. laisvės apribojimas. Abu kaltinamieji privalo nukentėjusiam V.P. atlyginti padarytą turtinę žalą.

Kaltinamieji M.L. ir D.K. savo kaltę pripažino visiškai ir prisipažino, kad praėjusių metų gegužės mėnesio pabaigoje automobiliu „Opel Vectra“ vakare nuvažiavo į Kidulius. Tik įsukus į „Prisiminimų parko“ keliuką, automobilyje pasibaigė dyzelinis kuras, todėl abu jaunuoliai pasiėmę iš automobilio dvi 5 l talpas, pėsčiomis išėjo Gelgaudiškio kryptimi. Priėję pakeliui esančią sodybą Karališkių kaime,  jie sugalvojo, kad reikia į ją užsukti pažiūrėti, ar nėra galimybės pasivogti kuro. Palaukę kol visiškai sutems, kaltinamieji įlindo į neaptvertą kiemą, kuriame stovėjo traktoriaus MTZ. Jie ranka nuplėšė traktoriaus kuro bakus jungiančią žarną ir į talpas pradėjo leisti kurą. Prileidę pilnas atsineštas talpas ir paėmę traktoriaus gale rastus tuščius apie 40 litrų talpos bidonus, jie grįžo prie automobilio, palikę kurą tekėti tiesiog ant žemės. Nors kuro jau turėjo, tačiau automobilio užvesti vis tiek nepavyko. Tada bidonus paslėpė laukuose, prie šieno rulonų, o patys išsimiegojo automobilyje. Kitos dienos ryte jaunuoliai sustabdė pro šalį važiuojantį nepažįstamą vyriškį, kuris savo automobiliu užvilko jų „Opel Vectrą“. Vieną iš pavogtų bidonų kaltinamieji išsivežė, o kitas netilpo į bagažinę, todėl paliko jį prie šieno rulonų. Nuvažiavę  prie Daukantiškių parduotuvės, M.L. ir K.D. vietiniam jaunuoliui pardavė bidoną už 10 litų.
 
Nukentėjusysis V.P. ryte rado kieme stovėjusio traktoriaus MTZ nulaužtus kuro kranus ir nutrauktas gumines žarnas (turtinė žala 40Lt) bei išleistą iš bako dyzeliną, kurio vertė  265,60 Lt. Nuo traktoriaus gale esančio padėklo pavogti du aliuminiai 40 litrų talpos bidonai, kurių vertė 500 Lt. V.P. suskaičiavo, kad jam padaryta 805,60 Lt turtinė žala.

Šakių rajono apylinkės teismas anksčiau teistą M.L. nubaudė 3 m.3 mėn. laisvės atėmimu, bausmę atidedant 3 m., o K.D. skyrė 8 mėn. laisvės apribojimą, įpareigojant būti namuose nuo 22 iki 6 val. Abu kaltinamieji privalės per pusę atlyginti Karališkių kaimo gyventojui padarytą turtinę žalą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.