Kriminalai (2013-01-15)

Išviliojo pinigus
Sausio 11 dieną, apie 15.30 val., į šakiečio J. A., gyvenančio Kęstučio gatvėje, namų telefoną paskambino sūnumi V. A. prisistatęs vyriškis. Jis pranešė, kad autoįvykio metu sužalojo du žmones. Sukčius paaiškino, kad norint išvengti atsakomybės, reikalinga nukentėjusiesiems sumokėti 14 tūkst. litų. Tos pačios dienos vakare, apie 17 val., J. A. atėjusiam nepažįstamam vyrui padavė pinigus. Šakiečiui padaryta 14 tūkst. litų turtinė žala.

Siautėjo sutuoktinis
Sausio 11 dienos vakare, apie 18 val., į policiją kreipėsi Slavikų seniūnijos Šilgalių kaimo gyventoja O. M. Ji pranešė, kad į namus sugrįžęs sutuoktinis V. M. ėmė smurtauti prieš moterį. Vyras žmoną už plaukų tampė po kambarius, sugriebęs už kaklo smaugė.

Apgavo
Sausio 9 dieną pareigūnas G. V. nustatė, kad 2005 metų rugpjūčio 30 dieną piliečiui V. Š. buvo 21 mėnesiui atimta teisė vairuoti transporto priemones. Iš vyriškio saugojimui buvo paimtas vairuotojo pažymėjimas. Pasibaigus šiam terminui, asmuo privalėjo įvykdyti sąlygas, numatytas LR Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo 24 straipsnyje, bet iki šiol jų neįvykdė. Žinoma, kad V. Š. pateikė melagingą informaciją VĮ „Regitra“ apie minėto vairuotojo pažymėjimo praradimą ir 2007 metų rugpjūtį apgaulės būdu atgavo vairuotojo pažymėjimą.

Rastas sprogmuo
Šakių seniūnijos Gulbinų kaimo gyventojas V. Š., eidamas prisikirsti šakų šluotų rišimui, negyvenamoje sodyboje rado daiktą panašų į sprogmenį, likusį nuo karo laikų. Iškviesti išminuotojai rado artilerijos sviedinį, kuris kėlė pavojų aplinkiniams. Sprogmuo sunaikintas vietoje.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.