Liepsnų liežuviai rajoną talžė dažniau

ugniagesiaiPraėjusiais metais rajone 8 proc. padaugėjo gaisrų, nors žuvusiųjų skaičius juose išliko toks pat kaip ir 2010 metais. Tiesa, sumažėjo gaisruose nukentėjusių asmenų skaičius.

Nuotr. Tiek pernai, tiek užpernai rajone kilusių gaisrų metu žuvo po keturis žmones.

Pernai rajone kilo 80 gaisrų (2011 metais buvo 74, 2010 m. – 79), kurių metu keturi žmonės žuvo, trys patyrė įvairias traumas. 2011 metais žuvusiųjų buvo tiek pat, traumuotų - penki.

Pagrindinės gaisrų priežastys, kaip ir kasmet, išlieka neatsargus žmogaus elgesys (19 gaisrų), neatsargus rūkymas (12 gaisrų), krosnių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimai (12 gaisrų) ir elektros įrenginių įrengimo ir eksploatavimo taisyklių pažeidimai (10 gaisrų). Lyginant dvejus paskutiniuosius metus, pernai ypač padaugėjo pievų, ražienų, šiaudų bei šiukšlių deginimų. Jei 2011 metais dėl to kilo tik vienas gaisras, tai 2012 m. – septyni. Šiek tiek sumažėjo gaisrų dėl vaikų išdykavo su ugnimi bei padegimų.
 
Dažniausiai gaisrai kyla gyvenamuosiuose namuose ir ūkiniuose pastatuose (po 16 gaisrų), pievose. 2012 metais atvirose teritorijose kilo 25 gaisrai, t.y. 32 proc. nuo visų per metus kilusių gaisrų skaičiaus. Šių gaisrų metu išdegė 17,5 ha pievų ir ražienų.

Gaisringiausi mėnesiai buvo – vasaris, kai spustelėjus šalčiams nuo krosnių ir netvarkingų dūmtraukių degė gyvenamieji namai, bei balandis ir gegužė, kai prasidėjo pievų deginimas. Daugiausiai gaisrų kilo nuo 16 iki 21 val. Šiomis valandomis kilo 36 gaisrai, t.y. 45 proc. nuo visų gaisrų skaičiaus. Gaisringiausios savaitės dienos – penktadienis, šeštadienis ir sekmadienis. Šiomis dienomis kilo 43 gaisrai, t.y. 54 proc. visų gaisrų.

Kalbant apie gaisringumą atskirose seniūnijose reikėtų paminėti, kad 2012 metais gaisringumas išaugo Kriūkų seniūnijoje. Ugniagesių pagalbos kriūkiečiams reikėjo net 12 kartų, 2011 metais čia buvo kilę tik du gaisrai. Daugiau nei dukart gaisringumas padidėjo Gelgaudiškio seniūnijoje (2012 m. – 11, 2011 m. – penki gaisrai), šiek tiek – Griškabūdžio seniūnijoje (2012 m. – devyni, 2011m. – šeši). Jau trejus metus iš eilės nė vienas gaisras nebuvo kilęs Žvirgždaičių seniūnijoje. Pernai nė vieno gaisro nebuvo ir Slavikų seniūnijoje, vienas gaisras kilo Kudirkos Naumiesčio seniūnijoje.

Be gaisrų gesinimo ugniagesiai gelbėtojai praėjusiais metais atliko 119 įvairių gelbėjimo darbų (2011 m. – 150) - 34 kartus vyko budėti sprogmenų nukenksminimo metu, 27 kartus - atlaisvinti kelius nuo užvirtusių medžių, buvo 14 išvykimų į skenduolių paiešką, 9 kartus - į transporto avarijas ir 35 kartus atliko kitokius gelbėjimo darbus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.