Trečias kartas nemelavo

Šakių rajono apylinkės teismas paskelbė nuosprendį anksčiau teistam D.Č., kaltinamam dėl automobilio VW Passat, keturračio  ir vyriškos rankinės su dokumentais bei pinigais vagystės. Atsižvelgiant į ankstesnius nusikaltimus, jam buvo skirta subendrinta bausmė – laisvės atėmimas dvejiems metams, bausmę atliekant pataisos namuose.
 
Kaltinamasis D.Č. prisipažino praėjusių metų gruodžio 1 dieną padaręs jam inkriminuojamas nusikaltimas veikas. Jis papasakojo, kad po krikštynų pas V.J., būdamas neblaivus, sumanė  pavogti automobilį, padarydamas savininkei 4 tūkst. litų vertės turtinę žalą, ir nuvažiuoti parsivežti alkoholio. VW Passat raktelius radęs koridoriuje kabėjusios striukės kišenėje, sėdo už vairo, tačiau toli nenuvažiavo – užklimpo pievoje. Pavogtame automobilyje buvo palikta V.J. rankinė  su pinigais ir dokumentais, įvertinta 351 litu turtinės žalos.  Kadangi netoli nuvažiavo, sumanė grįžti ūkiniame pastate stovėjusio 2 tūkst. litų vertės keturračio „Kymco“. Raktelių keturračiui užkurti nereikėjo, tad sėdo ir išpyškėjo. Iš ryto neradusi automobilio VW Passat su jame palikta rankine, kurioje buvo pinigų ir asmens tapatybės dokumentai, keturračio „Kymco“ V.J. įtarė , kad D.Č. gyvenęs pas juos ūkiniame pastate, gali būti visa tai pavogęs. Kaltinamasis atsiprašė nukentėjusiųjų ir gailėjosi dėl savo neapgalvotų veiksmų. Šie jam atleido ir pretenzijų dėl vagystės bei civilinio ieškinio nekėlė.

Šakių rajono apylinkės teismas, skirdamas bausmę kaltinamajam, atsižvelgė, kad  už tokio paties pobūdžio nusikalstamų veikų padarymą jis teisiamas trečią kartą ir kad ankstesnės bausmės jokio teigiamo poveikio kaltinamajam nepadarė. Todėl skyrė jam galutinę subendrintą bausmę  - laisvės atėmimą dvejiems metams, ją atlikant pataisos namuose.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.