Švęsti siūloma be stipriųjų alkoholinių gėrimų

akelaitis mindaugasGiedrė PLEČKAITYTĖ
 
Atšilus orams, rajone prasidės ir lauko švenčių bumas. Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis seniūnus informavo, jog policija neprisiims atsakomybės už tvarką šventėse. Be to, jis pateikė siūlymą miesteliuose šventes švęsti be stipriųjų alkoholinių gėrimų.
 
Nuotr. Šakių rajono policijos komisariato viršininkas M. Akelaitis informavo, kad policija neprisiims atsakomybės už viešosios tvarkos palaikymą šventėse.
 
Policija atsakomybės neprisiims
 
Seniūnų susirinkime dalyvavęs Šakių rajono policijos komisariato viršininkas M. Akelaitis, kalbėdamas apie šventes, informavo, kad policija neprisiims atsakomybės dėl tvarkos užtikrinimo jose. „Reikia kažkam pasirašyti, kas atsakingas už viešąją tvarką. Jeigu tame prašyme pasirašome mes, tai reiškia mes atsakome už viešąją tvarką.

Noriu pasakyti, kad policija tokių atsakomybių nenori prisiimti. Tiesiog visur užtikrinti tvarkos nebūtume pajėgūs“, - kalbėjo viršininkas, pridurdamas, kad pagal teisės aktus už saugumą atsakingas yra renginio organizatorius.

Pasak M. Akelaičio, policija nenusišalins tik masinių rajoninių renginių metu. Tad, kaip organizatorius užgarantuos šventėje tvarką, jeigu jau įvyko įvykis? Pasak viršininko, jeigu šventė vyks Griškabūdyje ir nebus patrulių, tai nereiškia, kad jų nebus netoliese. Renginio organizatoriui pastebėjus vienokį ar kitokį incidentą būtina skambinti 112. „Organizatoriai neturi suvaldyti kilusių konfliktų. Jie turi užtikrinti prevenciją. Matydami kas vyksta, organizatoriai turi tinkamai laiku informuoti policiją, o ji reaguoja“, - tikino M. Akelaitis.

Siūlo naują saugumo priemonę

Tuo pačiu komisariato viršininkas atkreipė dėmesį į alkoholio pardavimo ir vartojimo ribojimus švenčių metu. „Alkoholio kontrolės įstatyme nustatyta, kad savivaldybės taryba turi teisę savo sprendimu tam tikru laiku ir tam tikroje vietoje riboti stipriųjų alkoholinių gėrimų prekybą. Remdamasis Marijampolės, Kazlų Rūdos savivaldybių patirtimi, galiu pasakyti, jeigu tas procesas valdomas, ypač pirmais antrais metais pastebimas teigiamas efektas“, - kalbėjo M. Akelaitis. Komisariato viršininkas teikė pasiūlymą pamąstyti apie galimybę konkrečios šventės vietovėje nuo ryto iki 22 valandos vakaro uždrausti prekybą stipriaisiais alkoholiniais gėrimais ne tik laikinuose prekybos paviljonuose, bet ir parduotuvėse.  

Kaip tikino M. Akelaitis, praktika rodo, kad uždraudus prekybą alkoholiniais gėrimais policija gauna kone dukart mažiau pranešimų apie nusikalstamas veikas. „Taigi švenčių saugumą galima stiprinti apribojant alkoholio vartojimą. Tiesiog būtinas tarybos sprendimas, kad uždraustų tam tikroje vietoje ir tam tikru laiku alkoholio prekybą“, - tikino viršininkas.

Kaip pasakojo M. Akelaitis, šventės metu alkoholio prekyba draudžiama Marijampolės mieste. „Žinoma, yra įstatymas, yra ir apstatymas. Važiuoja į artimiausią vietą už Marijampolės ribų ir apsiperka. Bet išgėrę J. Basanavičiaus aikštėje niekas nevažiuos“, - pavyzdžiais dalijosi M. Akelaitis.  

Rajono seniūnų pirmininkas Algirdas Stankevičius tikino, kad seniūnai dabar nėra priėmę bendros nuomonės šiuo klausimu. Jis bus aptariamas artimiausiu metu. Kaip patikino A. Stankevičius, jo vadovaujamai seniūnijai prekybos alkoholiu draudimas nėra labai aktualus, mat čia beveik visos šventės vyksta ant Nemuno kranto įsikūrusiame Prisiminimų parke. „Manau, kad prekiauti alumi šventėse turi būti leidžiama“, - tikino A. Stankevičius.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.