Kriminalai (2013-05-28)

Siautėjo
Gegužės 22 dieną, 13.30 val., Kriūkuose, Nemuno gatvėje, 38-rių metų vyriškis M. G, smūgiuodamas rankomis, kojomis ir metaliniu kietu daiktu, sumušė 70-metį J. P. ir jo bendraamžę moterį A. P. Sužalotas J. P. dėl dešinio blauzdikaulio lūžimo paguldytas į ligoninę. Po medikų apžiūros moteris buvo išleista į namus gydytis ambulatoriškai. Dviejų garbaus amžiaus piliečių sveikatos sužalojimu įtariamojo M. G. ieško policija.
 
Sumušė
Gegužės 23 dieną į policiją kreipėsi R. B., kuri pranešė, kad gegužės 19 dieną, apie 20 val., būnant prie Liepalotų kaime esančios parduotuvės ir netoliese Mokyklos gatvėje esančio gyvenamojo namo, ją sumušė pažįstamas D. G. ir jo draugė V. Nukentėjusiajai Šakių ligoninės Priėmimo skyriuje medikai diagnozavo dešinės blauzdos, kairio klubo, krūtinės srities daugybinius sumušimus ir kraujosruvas. Įvykio aplinkybės dar tiriamos.
 
Parbloškė nepilnametę
Gegužės 24 dieną, 13. 45 val., kelio Pilviškiai – Šakiai – Jurbarkas 43 kilometre, Kidulių seniūnijos Mozūriškių kaimo ribose, Vilkaviškio rajono gyventojo R. P. vairuojamas automobilis „VW Passat“ kliudė į važiuojamąją dalį išbėgusią nepilnametę, gyvenančią Mozūriškiuose. Eismo įvykio metu ji buvo sužalota. Vairuotojas eismo įvykio metu buvo blaivus, vairuotojo pažymėjimą turi. Įvykis tiriamas.
 
Nukentėjo
Gegužės 24 dieną, apie 13.25 val., į Šakių ligoninės Priėmimo  skyrių kreipėsi pilietis J. M. (gim. 1979 m.), gyvenantis Ateities gatvėje, Griškabūdyje. Vyriškiui diagnozuotas galvos sutrenkimas, jis paguldytas į stebėjimo palatą.

Gegužės 25 dieną į policiją kreipėsi D. T. (gim. 1965 m.), gyvenanti Nemuno gatvėje, Pakalniškių kaime, Gelgaudiškio seniūnijoje. Moterį, einantčįą Pakalniškių mišku, sužalojo pažįstama R. Ž., gyvenanti Skaistakaimio kaime, įspirdama apie 20 kartų į kairę šlaunį ir kairės pusės sėdmenų pusę. Moteriai prireikė medikų pagalbos.

Mirė
Gegužės 24 dieną, 7.30 val., savo namuose, Tilto gatvėje, Kudirkos Naumiestyje, buvo rastas piliečio A. M. (gim.  1957 m.) lavonas be išorinių smurto žymių. A. M. lavonas mirties priežasčiai nustatyti išvežtas į Valstybės teismo medicinos tarnybos prie Teisingumo ministerijos Jurbarko ekspertinį poskyrį.

Klastotė
Gegužės 24 dieną Barzdų seniūnijos seniūnas R. N. policijai pranešė, kad pilietei A. M., gyvenančiai Nepriklausomybės gatvėje, Barzduose, pateko galimai netikra 50 litų kupiūra.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.