Seną pastatą pradėjo tvarkyti nuo stogo

pastoges darbai vitremsta
UAB „Vitremsta“ darbininkai jau baigia išvalyti Meno mokyklai priklausančio pastato palėpę, iš kurios išvežė ne vieną priekabą senos, savo funkcijos neatliekančios šiltinimo dangos, sulūžusių baldų ir kitokio šlamšto. D. Pavalkio nuotr.

Buvusio Šakių „Žiburio“ gimnazijos pastato, kuris nuo praėjusių metų pabaigos priklauso Šakių rajono Meno mokyklai, pastogėje pradėti parengiamieji stogo tvarkymo darbai. Nors lėšos iš rajono savivaldybės biudžeto buvo skirtos Meno mokyklos salės remontui, visgi, įvertinus stogo būklę, priimtas sprendimas pirmiausiai sutvarkyti ir apšiltinti stogą, o tik tada remontuoti vidines pastato patalpas.
 
Įėjus į salę, kurioje vyksta įvairūs renginiai ir šokių pamokos, pirmiausiai į akis krenta atsilupę lubų dažai ir pajuodę sienų kampai. Tai blogos ventiliacijos ir stogo peršalimo problema. Stogas jau praleido vandenį, visiškai nefunkcionavo termoizoliacija, apžiūrėjus palėpę rasta daug visokiausių šiukšlių.

Tad ir buvo priimtas sprendimas pirmiausiai sutvarkyti pastato stogą, o tik tada imtis vidinių patalpų remonto. Taupant lėšas darbus vykdys du skirtingi rangovai. Vienas jų bus atsakingas už čerpių stogo dangos remontą. Jį atliks UAB „Šakių hidrotechnika“. Šie darbai kainuos 14 tūkst. 793 eurus.

Kitas rangovas – UAB „Vitremsta“ – išvalys palėpėje sukauptą šlamštą ir savo funkcijos neatliekančią seną šiltinimo dangą, paties naujas apšiltinimo medžiagas ir įrengs garso izoliaciją. Šiems darbams numatyta 14 tūkst. 968 eurai. Pasak įmonės vadovo Vitalijaus Bogovičiaus, planuojama, kad iki rugsėjo pabaigos bus pabaigtas ir salės remontas, kuris kainuos 14 tūkst. 954 eurus.

Meno mokyklos direktoriaus pavaduotojas ūkio reikalams Ugnius Arcabas pasidžiaugė, kad kol kas darbai vyksta ganėtinai sparčiai – praėjusią savaitę jau pabaigti palėpės valymo darbai, tad netrukus bus pereita ir prie paties čerpių stogo remonto. Po šiuo stogu įsikūrusios įstaigos – Meno mokykla, Socialinių paslaugų centras, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrija „Šakių viltis“ – jau šią žiemą galės gyventi šilčiau ir ekonomiškiau.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.