Šiemet „Metų žvilgsniu“ įvertintas „Gelgaudiškio gelžbetonis“

metu zvilgsnis
Į apdovanojimų vakarą UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“ direktorius Edmundas Rinkevičius atvyko kartu su dukra Emilija ir teigė nesitikėjęs tokio įvertinimo, tačiau pabrėžė, kad „Metų žvilgsnio“ nominacija už inovacijų diegimą ir ilgalaikę plėtrą yra viso kolektyvo nuopelnas. D. Pavalkio nuotr.

Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Praėjusį penktadienį restorane „Torino lounge“ Marijampolės regiono verslo bendruomenės, savivaldos atstovai bei Seimo nariai rinkosi į Verslo dienai paminėti skirtą renginį, kurio metu išdalinti Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) Marijampolės filialo organizuojami apdovanojimai „Metų žvilgsnis 2023“ bei pagerbti konkurso „Sukurta Marijampolėje 2023“ laureatai. Tarp apdovanotųjų – ir mūsų krašto verslininkai.

Šiemet pirmą kartą tradicinis Verslo dienai paminėti skirtas renginys buvo kitoks – be forumo ir pranešimų, o apsiribota tik apdovanojimų vakaru, kurio pradžią paskelbė ir sveikinimo žodį tarė KPPAR viceprezidentas Vidas Butkus.

Pasidžiaugęs, kad šiandien KPPAR yra didžiausia verslo organizacija,vienijanti 873 narius Lietuvoje, V. Butkus dėkojo verslininkams už jų indėlį kuriant ir auginant Sūduvos kraštą. Tvirtindamas, kad kiekvienas iš jų yra svarbus, jis linkėjo niekad neprarasti optimizmo ir nepamesti savo siekiamų tikslų, kad ir koks sunkus kelias būtų iki jų.

KPPAR Marijampolės filialo tarybos pirmininkas Vygantas Subačius, linkėjo visoms Marijampolės regiono verslo įmonėms ir toliau sėkmingai žengti į priekį. Jis ir dainininkė Ingrida Kazlauskaitė ėmėsi šio apdovanojimų vakaro vedėjų pareigų.

„Metų žvilgsnio“ apdovanojimai, kaip įprastai, buvo skirti visų penkių regiono savivaldybių verslo atstovams. Šiais metais įvertinimo sulaukė UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“, kuriam apdovanojimą už inovacijų diegimą ir ilgalaikę plėtrą įteikė į šventę atskubėjęs rajono savivaldybės meras Raimondas Januševičius.

Dėkodamas už įmonės veiklos įvertinimą, UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“ direktorius Edmundas Rinkevičius priminė žydų patarlę, kad nuo 23-ejų metų jau galima turėti savo nuomonę, tad „Gelgaudiškio gelžbetonis“ gali turėti savo nuomonę, nes šiais metais švenčia ne 30, o 46-erių metų sukaktį.

„Aš skaičiuoju taip, kaip mus mokykloje mokino, kad gyvenimas buvo iki revoliucijos ir po revoliucijos. Tai iki 1990-ųjų metų gyvenimas irgi buvo“, – pabrėžė E. Rinkevičius.

Paklaustas, ar tikėjosi gauti „Metų žvilgsnio“ apdovanojimą, jis prisipažino, kad ši žinia buvo labai netikėta. Netgi gavę kvietimą į šį renginį, pasak įmonės direktoriaus, iš pradžių nė neketino į jį vykti, tik sužinoję, kad jų veikla sulaukė įvertinimo už inovacijų diegimą ir ilgalaikę plėtrą, apsigalvojo.  

„Būsiu nuobodus ir familiarus, tačiau šis apdovanojimas yra viso kolektyvo ilgo ir nuoseklaus darbo rezultatas. Prieš mus dirbo žmonės, atėjo mūsų eilė, mes dirbam ir tikimės, kad po mūsų ateis žmonės ir gamykla klestės. Sulauks ne tik 50-mečio, bet ir 100-mečio“, – įsitikinęs „Gelgaudiškio gelžbetonio“ direktorius.

Juo labiau, kad įmonė jau auginasi jaunąją kartą. Tiesa, gal ne taip greitai, kaip norėtųsi, bet vis atsiranda naujų žmonių, kurie juos susiranda. E. Rinkevičius neslėpė, kad norėtų, jog jaunimo būtų žymiai daugiau, nes ateičiai turi ir naujų minčių, ir naujų sumanymų, planuoja ir naujų investicijų.

Tiesa, savo naujų sumanymų jis plačiau nekomentavo.

„Garsiai savo planų pasakyti negaliu, nes žmogus planuoja, o Dievas juokiasi. Paims ir neišsipildys“, – sakė „Metų žvilgsnio“ nominaciją atsiėmęs verslininkas.

Rajone Verslo dienai skirtas renginys ir jau aštuntąjį kartą organizuojamo konkurso „Sukurta Šakių krašte“ nugalėtojo paskelbimas vyks lapkričio 30 dieną.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.