„Kius kius kius į Šakius“

blekaityteNuo rugsėjo 1 dienos UAB „Gulbelė“ organizuoja nuotaikingą žaidimą „Kius kius kius į Šakius“,  kurio metu nori pristatyti ne tik „Gulbelės kepyklėlės“ kepinius be draudžiamų maisto priedų, pagerinančių produkto skonines savybes, bei naująsias spalvotas jų pakuotes, bet ir siekia suteikti galimybę pasireikšti kūrybingiems mūsų kraštiečiams.

Nuotr. UAB „Gulbelė“ vadybininkė Vaida Blekaitytė supažindino su organizuojamu nuotaikingu žaidimu „Kius kius kius į Šakius“.


Visi nuo pat vaikystės gerai žinome eilėraštuką „Kius kius kius į Šakius pyragėlių pirkti...“ Greičiausiai kiekvienas girdėdavome ir vis skirtingą šio trumpo eilėraštuko versiją. Pasak UAB „Gulbelė“ vadybininkės Vaidos Blekaitytės, norisi sužinoti, kaip pasikeitė per daugelį metų vaikams mamų rimuojamos eilės. Organizatoriai tikisi, jog atsiras kūrybingų žmonių, kurie sudėlios savo eiles, susijusias ne tik su pyragėliais, bet ir su kitomis gyvenimiškomis situacijomis.
 
Kaip teigė V.Blekaitytė, šiuo žaidimu tikimasi pagarsinti Šakių krašto kepimo tradicijas ir „Gulbelės kepyklėlės“ sertifikuotus Zanavykų krašto tautinio paveldo gaminius. Tautinio paveldo sertifikatas liudija, jog gamyboje yra naudojamos tik natūralios, vietinės kilmės žaliavos. Tačiau siekiant gauti sertifikatą, pasak UAB „Gulbelė“ vadybininkės, prireikė nemažai laiko ir pastangų renkant autentišką medžiagą apie produktus, receptūras būdingas mūsų kraštui. „Gulbelės kepyklėlės“ specialistams daug talkino Zanavykų krašto muziejaus darbuotojai.

Žaidime „Kius kius kius į Šakius“ gali dalyvauti visi, perkantys „Gulbelės kepyklėlės“ bandelių visose UAB „Gulbelė“ parduotuvėse. Ne išimtis ir bendrovės darbuotojai. Kaip teigė UAB „Gulbelė“ direktorius Arūnas Tarnauskas, kodėl nesuteikti galimybės laimėti ir saviems. Kasoje gautame kupone pirkėjai užrašo savo nuotaikingą „Kius kius kius į Šakius“ eilėraštuko versiją, nurodo savo vardą, pavardę, amžių bei kontaktinius duomenis (telefoną, adresą ir elektroninį paštą) ir įmeta į žaidimo balsadėžę. Žaidimo kuponai bus priimami iki spalio 31 dienos parduotuvių darbo laiko pabaigos. Žaidimo metu gautus eilėraštukus iki lapkričio 10 dienos įvertins kompetetinga vertinimo komisija, kurią  sudaro A.Baužaitė, B.Danielienė, D.Mikelionis, O.Jasinskienė ir V.Blekaitytė. Komisijos sprendimas bus galutinis ir neskundžiamas.

Geriausių eilėraštukų autorių laukia puikūs prizai: pagrindinis prizas – savaitgalis Druskininkuose dviems asmenims, 50 Lt „Senukų“ čekiai, su kuriais galima apsipirkti bet kurioje „Senukų“ atstovybėje, „Gulbelės kepyklėlės“ krepšeliai su jos kepiniais. Prizų laimėtojai bus informuoti nurodytu kupone telefonu arba elektroniniu laišku, taip pat jų pavardės bus paskelbtos vietinėje spaudoje ir internetinėje svetainėje www.gulbele.lt.

Žaidimo organizatoriai ir vertinimo komisija nekantriai laukia mūsų kraštiečių kūrybos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Miškasodis: kiek tai prasminga ir reikalinga?

klausimelis 04 23Rimas iš Gelgaudiškio:

Nemažai esu medžių per gyvenimą pasodinęs, nors ne miškininkystėje dirbu. Esu gelgaudiškietis, todėl rūpi Gelgaudiškio miško likimas. Mačiau, kaip žūsta miškas. Bet toks gyvenimas. Mums gal ir atrodė, kad reikėjo anksčiau sergančius medžius pjauti. Faktas, kad yra išnykę didžiuliai miško plotai, bet tam yra specialistai. Nuomonės gelgaudiškiečių išsiskyrė: vieni šaukia, kodėl mišką išpjovė, bet jau miškas buvo miręs. 

klausimelis 04 23 2

Danutė iš Gelgaudiškio:

Džiaugiuosi, kad vyko miškasodžio akcija. Nesu anksčiau dalyvavusi ir medžių ne itin daug pasodinusi. Dėl miškų kirtimo išties daug nuomonių, yra prieštaraujančių plyniems miško kirtimams. Manau, jeigu jau medžius kokios kirvarpos graužia, būtina šalinti, bet po to reikia ir atsodinti. Dalyvavau, nes man rūpi, kad vaikai ir proanūkiai turėtų kur žemuogių ar grybų pasirinkti, augtų kuo sveikesnėje aplinkoje.


BlueYellow-baneris
 
TKV sakiai350
sms
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.