Šeimų šventėje – sportas, kūryba ir bendravimas

seimos girenuoseLina POŠKEVIČIŪTĖ

Praeitą šeštadienį  Girėnų ir „Varpo“ mokyklos bendruomenės surengė šeimų šventę „Laiminga šeima – laimingas aš“, į kurią susirinko ne tik norintys aktyviai pasportuoti, bet ir kartu  praleisti laisvalaikį.

Nuotr. Šeimos savo jėgas galėjo išbandyti sportinėse estafetėse. Vikriausia tapo Černauskų šeima (dešinėje).

Nors organizatoriai vis dairėsi į dangų bijodami, kad neužkluptų lietus, bet apniukęs dangus nuotaikos nesugadino.
 
Pirmiausiai šeimos savo jėgas išbandė sportinėse estafetėse. Prie starto linijos stojo keturios šeimos – visos pasiruošusios nugalėti, kuo greičiau įveikti ne tik vikrumo, greičio bet ir sumanumo reikalaujančias rungtis. Ir suaugusiems, ir mažiesiems reikėjo ridenti kamuoliuką ledo rutulio lazda, mušinėti krepšinio kamuolį apie lanką, šokinėti per šokdynę. Visko buvo – iš rankų sprūdo kamuoliai, tėčiams sunkiausia buvo šokinėti per šokdynę, o mažiesiems prireikė net mamyčių pagalbos.

Vyko energinga, bet draugiška kova, po kurios vikriausia tapo Černauskų šeima, antri liko Stanaičiai, treti – Litvinai. Paguodos prizas atiteko Jakų šeimai.

Baudų metimo ir tritaškių varžybose dalyviai varžėsi, kas taiklesni – vaikai ar tėveliai.

Prie baudų metimo linijos stojo aštuoni vaikai ir šeši tėveliai, jiems reikėjo per vieną minutę sumesti kuo daugiau baudų. Iš jaunųjų dalyvių daugiausia baudų įmetė Tautvydas Juška (19), antras liko Rokas Šakėnas (18) trečias Povilas Šimkūnas (16). Nenusileido taiklumu ir tėveliai – taikliausias buvo Rolandas Šimkūnas (15), antras Tomas Černauskas (13), trečia Aušra Šakėnaitė (8).

Tokio pat susidomėjimo sulaukė tritaškių metimo konkursas, kuriame taiklumą išbandė aštuoni vaikai ir keturi suaugę. Šį kartą per dvi minutes reikėjo pataikyti kuo daugiau tritaškių. Jaunimo  nugalėtoju tapo Tautvydas Juška (17), antras Tomas Mureika (12), trečias liko Karolis Undraitis (7). Tolimus metimus puikiai metė ir tėveliai: daugiausiai pataikė Tomas Černauskas (13), antras Nerijus Litvinas (11), trečias Rolanas Šimkūnas (4). Varžybas atsakingai organizavo, vertino mokytoja Rita Čižauskienė. Sportiškiausi dalyviai buvo apdovanoti medaliais ir diplomais, rėmėjų įsteigtais prizais ir saldumynais.

Kas sportavo, mankštinosi, o kitos šeimos stojo prie molberto ir atsidavė kūrybai. Kartu su mokytoja Jūrate Žalnoriene šeimos išbandė tapyti akrilu. Buvo siūloma nutapyti tai, kas siejasi su laime, džiaugsmu, santarve ir grožiu. Šiltais, spalvingais, žaismingais vaizdais nušvitę paveikslai tapo tarytum priešprieša besiniaukiančiam dangui.

„Kuriantys, aktyvūs, linksmi žmonės yra laimingi. Tokie būdami jie laimingus daro ir kitus. Manau, kad šiandien ir mes prisidėjom prie mūsų visų laimės kūrimo. Juk tik laimingoje šeimoje kiekvienas iš mūsų gali atrasti ramybę, gali tobulėti ir augti. Pralaimėjusių šioje šventėje nėra, laimėjo tie, kas dalyvavo ir kas juos palaikė“, – kalbėjo viena iš šios šventės iniciatorių – girėniškė Daiva Mažeikienė.

Praleidę popietę, susipažinę su kitomis šeimomis, šventės dalyviai neskubėjo skirstytis į namus, tik prasidėjęs lietus suvijo į Girėnų bendruomenės salę, kurioje visi vaišinosi sriuba.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.