Po 20 metų „Ant jaunystės sparnų“ sugrįžo į mokyklą

poderyte rimanta
Nuotr. Dainininkė Rimanta Poderytė džiaugėsi, kad antroji jos kompaktinė plokštelė, kurioje jautriausios jaunystės dainos, dienos šviesą išvydo po devynerių metų pertraukos.


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Sausio 5 d. Šakių „Žiburio“ gimnazijoje vyko dainininkės Rimantos Poderytės kompaktinės plokštelės „Ant jaunystės sparnų“ pristatymas, į kurį susirinko buvę mokytojai, bendradarbiai, draugai, gerbėjai ir šeimos nariai.

Gausiai susirinkę Rimantos gerbėjai galėjo išvysti ją vaikystėje ir jaunystėje – nuotraukose ji toje pačioje „Žiburio“ vidurinės mokyklos scenoje 1996 m. Rugsėjo 1-ąją, per Mokytojų dieną.

„Aš visą laiką ją švelniai vadindavau – Rimute. Prieš 20 metų išleistuvėse ji dainavo savo dainą, kuriai žodžius sukūrė mokytoja Onutė Jasinskienė. Ir tarsi išpranašavo, kad mokytojai liks laukti, kol jai bus lemta grįžti į šitą sceną, kur Rimanta pradėjo savo dainininkės karjerą“, – sakė mokytoja Irena Piečiukaitienė.

Ji pasakojo, kad, būdama atsakinga už renginių organizavimą mokykloje, visuomet prireikus pasigriebdavo Rimantą padainuoti įvairiomis progomis, o nuo jos atliekamų dainų ne vienam kūnu eidavo šiurpuliukai.

„Rimanta visada būdavo švelni, besišypsanti, ir šiandien gatvėje sutikusi ji kaskart paklausia, kaip jums, mokytoja, sekasi“, – kalbėjo koncertą pradėjusi mokytoja I. Piečiukaitienė.

Scenoje pasirodžiusi Rimanta visiems klausytojams skyrė pirmąją dainą „Šypsena“ ir pasidžiaugė, kad gali sugrįžti į tą sceną, kur, suskambo pirmosios jos kūrybos dainos.

Atlikėja Rimanta pasakojo, kaip gimė šis koncertas. Pasirodo, ji prieš porą metų pažadėjo savo draugams, kad išleis antrą kompaktinę plokštelę. Pirmoji buvo išleista 2009 metais, atlikėja kalbėjo, kad kompaktines plokšteles išleidžia maždaug kas devyneri metai, Rimanta juokavo, kad kitas koncertas gali būti tik po devynių metų.

Penktadienio vakarą daug šiltų susitikimo akimirkų būta, atvykusi Rimantos auklėtoja Lilija Malskienė pasidžiaugė, kad su Rimanta jos ir šiandien yra puikios draugės bei pašnekovės prie kavos puodelio, o Rimanta buvusiai auklėtojai gimtadienio proga įteikė gėlių puokštę.

R. Poderytė dėkojo šakietei Onutei Jasinskienei, lekėtiškei Reginai Klimaitienei, kurios jai dovanoja dainų tekstus, atliko ir dėdės Jono Poderio ir, aišku, tėtės Remigijaus parašytas dainas.

„Žodis yra žodis, o kai prie jo prisiglaudžia melodija, jis tampa kūnu. Tegul muzikos mūza neapleidžia tavęs, Rimanta, dar ilgus ilgus metus“, – linkėjo atlikėjai poetė O. Jasinskienė.

R. Poderytė taip pat dirba ir Lekėčių mokykloje-daugiafunkciame centre – dėsto vokiečių ir anglų kalbas.

„Taip buvo lemta, kad tapau mokytoja, todėl, kaip ir visiems mokytojams, ruduo mums buvo ir yra svarbus, todėl šiandien ne viena mano kūrybos daina lai pasiekia visų mokytojų širdis“, – atviravo atlikėja.

Daug padėkos žodžių R. Poderytė išsakė ir padovanojo po naująjį albumą visiems, prisidėjusiems prie koncerto organizavimo ir prie kompaktinės plokštelės atsiradimo, – dainininkei Eglei Mikelaitytei, gitaristui Vaidui Giedraičiui, smuikininkei Modestai Domeikaitei, lūpinės armonikėlės virtuozui Rimantui Balčiūnui ir kitiems.

R. Poderytė prisipažino, kad pati daugiausiai kuria lyrines dainas, balades. Be dainavimo, ji išleido ir knygelę „Gyvenimas dainoje“, kurioje sudėtos dainos mokyklai ir meilei. Bemaž trisdešimt metų Rimanta nesiskiria su muzika. O prieš 22-ejus metus, būdama septintokė, ji sukūrė dainą, skirtą mamai, ir pavadino„ Mama, tavo akys“.

Rimantos tėtis Remigijus sako, kad jam Rimutė – duktė ir draugė.

„Norom nenorom tapau dukros sekretoriumi – ji savo tekstus užrašinėjo ant mažų popieriaus lapelių, todėl neapsikentęs perrašinėju, pažymėdamas harmoniją. Darbiniai melodijų juodraščiai buvo įamžinami magnetinėje juostoje“, – sako R. Poderis.

Rimanta bene labiausiai dėkojo tėčiui už tai, kad kartu su daina jie daug metų keliauja kartu. Dėkojo likimui, kad užaugo tokioje šeimoje, džiaugėsi ir savo vyru, ir sūnumi Liudu, vylėsi, kad ir sūnus greitai taip pat uždainuos scenoje.

„Gyvenimo be dainos aš neįsivaizduoju ir nenoriu įsivaizduoti, nes mano dainos – tai dalelė manęs, šita kompaktinė plokštelė – tai antrasis mano kūrybos rinkinys, kuriame sudėtos pačios jautriausios jaunystės dainos, sukurtos per paskutinius 20 metų. Šiandien jos skamba naujai dėl man artimų ir brangių žmonių įdėto darbo ir kūrybinės ugnelės. Jei mano dainos sušildys bent keleto klausytojų širdis, vadinasi, buvo verta joms skambėti, o aš jausiuosi kaip ant jaunystės sparnų“, – apie antrosios kompaktinės plokštelės gimimą sako R. Poderytė.

Iš tikrųjų, tą vakarą skambėjusios Rimantos atliekamos dainos palietė kiekvieno žiūrovo širdį, o šie atsidėkojo gėlių žiedais ir šiltais apsikabinimais. Rimanta atsisveikino iki pasimatymo Zyplių dvare, kur sausio 19 d. vyks naujojo albumo pristatymas bei koncertas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.