Skambėjo netradiciniai instrumentai

vasara muzika
Jau septintus metus šalies muzikos mokytojai renkasi į trijų dienų kvalifikacinę stovyklą „Vasara su muzika“, kuri organizuojama vis kitoje Lietuvos vietoje. 39 muzikos mokytojos iš visos Lietuvos šiais metais sugužėjo į sodybą „Kuosynė“ Kuprių kaime (Lukšių sen.).

Šiemet prie stovyklos organizatorių prisijungė ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos bei Šakių ikimokyklinio ugdymo mokyklos „Maži žingsneliai“ meninio ugdymo mokytoja Lina Bakaitienė, kuri pakvietė pasisvečiuoti ir krašto grožį pamatyti Zanavykijoje.
 
„Šiemet dalyviai ieškojo sinergijos tarp Lietuvos regionų kultūros, modernaus meno, netradicinių instrumentų ir skaitmeninių technologijų taikymo“, – pasakojo L. Bakaitienė.

Anot jos, mokymų metu muzikos pedagogai įgijo bei pagilino etnomuzikos žinias lektorės Rasos Stoškuvienės (grupės „Kitava“ vokalistės, dainų autorės, edukologijos mokslų daktarės) mokymuose, taip pat tobulino ritminio muzikavimo, kūno perkusijos galimybes, mokėsi liaudies dainoms pritarti netradiciniais instrumentais – mėnulio būgnu, šručiu, akordeonu, atliko eurovizinę Monikos Linkytės dainą „Čiūto tūto“ („Stay“), kurią aranžavo stovyklos organizatorė Indra Mažuikaitė-Kubiliūnienė. Stovyklos dalyviai taip pat galėjo papildyti, išbandyti ar gilinti skaitmeninių technologijų žinias, kurios, tikimasi, padės efektyviau ir greičiau konkretinti mokomąją medžiagą, patikrinti įgytas žinias, išmaniau pravesti pamoką ar užsiėmimą.
Vienos dienos popietė buvo skirta pažinti Šakių kraštą.

„Džiugu, kad prie dalyvaujančių šiais metais prisijungė Šakių „Varpo“ mokyklos muzikos mokytoja Ingira Jakienė ir Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos gimnazijos muzikos mokytoja Edita Legotienė“, – kalbėjo L. Bakaitienė pridurdama, kad ši stovykla – tai nepamainoma patirtis ir praktika, padedanti teigiamai nusiteikti naujiems mokslo metams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px