Rajonas ruošiasi šventėms

kaledu_senelisGintarė MARTINAITIENĖ

Nenumaldomai artėja didžiosios metų šventės. Vienos seniūnijos kukliau, kitos išradingiau puošia savo gyvenamąsias teritorijas ir kuria šventinę nuotaiką. Šakių mieste penktadienį taip pat įžiebta žaliaskarė. Tad kurios seniūnijos šiam tikslui skiria didžiausią dėmesį ir finansus?

Nuotr. Kalėdų Senelis šiais metais atkeliavo rogėmis. Jis kartu su susirinkusiaisiais ir įžiebė pagrindinę miesto eglę.

Ypač išradingai šiais metais nusprendė pasipuošti Lukšių seniūnija. Be visų įprastų puošybos elementų šįkart jie pasigamino netradicinę eglutę iš šakų ir pagražino ją rankų darbo šiaudiniais žaisliukais. Lukšių kultūros centro renginių organizatorė Rima Bakienė džiaugėsi, kad pasiekti dėmesį traukiantį rezultatą nieko nekainavo. „Lukšių žemės ūkio bendrovė padovanojo ruloną šiaudų, iš kurių darėme žaislus. Šakų turėjome, nes buvo valomas prie dvaro esantis parkas. Tad paskui moterų klubo moterys kartu su seniūnija padirbėjome, seniūnas suorganizavo darbininkių ir turime, ką turime“, - pasakojo kultūrininkė. Svarbiausia, kaip svarstė moteris, sugalvoti ir suburti žmonių kolektyvą, ką jiems ir pavyko padaryti. Paskui rezultatai kalba patys už save. „O ką darysi, - teigė R. Bakienė. - Lėšų nėra, tad reikia suktis“. Pavyzdžiui, praėjusiais metais Lukšių seniūnija pirko didelius žaislus, puošė jais eglę, tačiau šiai nuvirtus žaislai sudužo, kitus kažkas pasidovanojo sau, tad nuostolių neišvengta.
 
Šakių seniūnas Alfonsas Jakas taip pat pripažino, kad tenka pasukti galvą, kaip įdomiau, išradingiau ir pigiau papuošti miestą. Be to, bent minimaliai, pasak seniūno, pagražinami ir Išdagai, Briedžiai, Ritiniai bei Gotlybiškiai. „Šiaip ruošiamės kokį pusantro mėnesio. Dirba daug žmonių ir pagal viešuosius darbus pajungiame. Tikrai iš nieko labai šauniai sukuria. Tenka ir lemputes perdažyti, sutvarkyti, remontuoti. Sukamės iš paskutiniųjų. Aišku, nepasakyčiau, kad nieko nekainuoja, bet tikrai tai nėra labai daug. Daugiau įdedama darbo, kruopštumo, minčių“, - kalbėjo A. Jakas. Jis sakė, kad jeigu seniūnija turėtų tiek pinigų, kiek, pavyzdžiui, didžiuosiuose miestuose vien už egles sumokama, tai, Šakių seniūno tikinimu, rajone būtų viskas tiesiog išblizginta. Kadangi taip nėra, jie turimas dekoracijas stengiasi perkelti iš vienos vietos į kitą, improvizuoti, aišku, ir įsigyti kažką naujo.

Su minimaliais resursais, kaip tikino, gyvena ir kitos seniūnijos. Daugelis turi savas tradicijas, kurių ir laikosi – įžiebia eglutes, pagrindinius pastatus papuošia girliandomis. „Po truputį atsinaujiname, stengiamės, tačiau taupome“, - teigė Plokščių seniūnė Laimutė Miliūnienė. Panašiai kalbėjo ir kiti.

Būtent savaitgalį daugelyje seniūnijų ir buvo įžiebtos eglės. Girliandomis nutvisko ir Šakiai. Penktadienį buvo įžiebta pagrindinė miesto eglė. Renginio svečiai klausėsi „Šmiki – Šmaki“ atliekamų dainų, valdžios atstovų sveikinimų ir, svarbiausia, sulaukė nykštukų lydimo bei traktoriaus tempiamo rogėmis atkeliavusio  Kalėdų senelio. Jis, padedamas entuziastingai nusiteikusių vaikų ir kartojant stebuklingus žodžius „Egle egle įsižiebk“, ir įžiebė žaliaskarę. Mažuosius šakiečius nudžiugino ne tik tviskančios lemputės ir Kalėdų Senelio pažadas juos aplankyti, bet ir saldainių lietus, kurį rajono valdžios atstovai dovanojo kartu su Seneliu.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px