Respublikiniame piešinių konkurse tarp geriausiųjų – ir šakietis

moteris_suoŠakių meno mokyklos dailės skyriaus mokiniai dalyvavo respublikinio portreto žanro moksleivių piešinių konkurse „Jaunasis portretistas 2011-2012“, kuriame buvo pateikti šešių rajono moksleivių darbai. Vienas iš jų tapo nugalėtoju.

Nuotr. T. Rūsteikos piešinys „Moteris ir šuo“ 13-19 metų amžiaus grupėje tapo II-osios vietos nugalėtoju.

Darbus konkursui pristatyti galėjo visi norintys Lietuvos miestų dailės mokyklų ir studijų piešėjai nuo 8 iki 19 metų. Konkursas prasidėjo 2011 m., o baigėsi 2012 m. pabaigoje. Portretai turėjo būti piešiami gyvai, t.y. piešti iš natūros ir atlikti bet kokia technika. Konkursui buvo išsiųsti šešių Meno mokyklos mokinių darbai, iš kurių vienas 13-19 metų amžiaus grupėje tapo II-osios vietos nugalėtoju. Tai gegužę ketvirtąją klasę baigęs Tautvydas Rūsteika (15 m.) su piešiniu „Moteris ir šuo“ (mokytoja Lolita Rūgytė).

Konkursą organizavo Vilniaus Naujamiesčio moksleivių namai ir tapytoja portretistė, Lietuvos dailininkų sąjungos narė Grytė Pintukaitė-Valečkienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px