Suabejojo konkurso skaidrumu

Rugpjūčio 3 d. rajono savivaldybės tarybos narys Mindaugas Tarnauskas pateikė administracijos direktoriui Evaldui Sniečkui paklausimą, kuriame prašo pateikti informaciją apie konkursą UAB „Šakių vandenys“ direktoriaus vietai užimti.
 
Paklausime M. Tarnauskas teiravosi, kokiais kriterijais vadovaujantis sukurti kvalifikaciniai reikalavimai minėtoms pareigoms užimti, kodėl kandidatų prašymai priimami tik savivaldybės administracijos priimamajame ir nėra sudaryta galimybė juos pateikti elektroniniu būdu. M. Tarnauskas savo paklausime administracijos direktoriaus taip pat domėjosi, kas vykdys vadovo atranką, ar bus sudaryta galimybė, esant poreikiui, stebėti konkurso eigą, užtikrinant jo skaidrumą.

Rugpjūčio 10 d. E. Sniečkus tarybos nariui pateikė atsakymą, kuriame teigė, jog liepos 27 d.. Kontrolės komiteto posėdyje tarybos nariams buvo pateiktas juristo paaiškinimas, kuriuo remdamasis administracijos direktorius priima ir atleidžia savivaldybės bendrovių vadovus, nustato jiems kvalifikacinius reikalavimus, kokia tvarka įgyvendina jam įstatymiškai pavestas funkcijas. E. Sniečkus taip pat teigė, jog atrankos metu bus nagrinėjami kandidatų pateikti dokumentai, saugumo tarnybų pateikta informacija apie kandidatus, vyks individualūs pokalbiai su reikalavimus atitinkančiais asmenimis. Vadovaujantis surinkta informacija bus priimtas sprendimas ir tinkamiausias kandidatas taps UAB „Šakių vandenys“ vadovu, o su priimtu sprendimu ir jo priėmimo motyvais visuomenė bus supažindinta.

Į M. Tarnausko klausimą, kodėl kandidatai prašymų negali pateikti elektroniniu būdu, E. Sniečkus atsakė, jog prašymus savivaldybės administracijos priimamasis priima ir tiesiogiai, ir elektroniniu būdu, kuo tarybos narys galėjo įsitikinti teikdamas pastarąjį ir kitus paklausimus elektroniniu būdu. Administracijos direktorius taip pat pabrėžė, kad prašymų į „Šakių vandenų“ direktoriaus pareigas pateikimo būdas nebuvo nurodytas ir savivaldybės administracijos tinklapyje esančiame skelbime, o M. Tarnausko informacija, kad nėra sudaryta tokia galimybė, laikytina klaidinančia.

Tarybos narys gavęs atsakymą į paklausimą teigė, jog tai, kad prašymų pateikimo būdas savivaldybės administracijos puslapyje nebuvo nurodytas, yra netiesa ir minėtą skelbimą mačiusieji gali tai patvirtinti. M. Tarnauskas taip pat pastebėjo: jam nebuvo paaiškinta, pagal ką bus patvirtinti kandidato į direktoriaus pareigas kvalifikaciniai reikalavimai ir neužsiminta dėl konkurso eigos stebėjimo. Po administracijos direktoriaus atsakymų M. Tarnauskui iškilo klausimas, kam reikalingi tarybos nariai, jeigu jie net negali stebėti, kaip administracija priima sprendimus, ir negali įsitikinti jų skaidrumu.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.