Rajono neįgaliųjų organizacijai – naujas mikroautobusas

autobusiukas neigaliuju
Nuotr. asak Lietuvos žmonių su negalia sąjungos Šakių skyriaus pirmininkės Stasės Vasaitienės, sąjunga transporto priemonės neturėjo daugiau kaip dvejus metus, tad ji labai džiaugiasi naująja dovana.


Spalio 26 d. Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ministerijos perdavė nevyriausybinėms organizacijoms 20 naujų devynviečių automobilių, pritaikytų neįgaliesiems. Naują transporto priemonę gavo ir Lietuvos žmonių su negalia sąjungos Šakių skyrius.
 
Šakiečiai nuo šiol savo narius iki darbo, gydymo įstaigų, į renginius galės pavėžėti naujutėlaičiu mikroautobusu „Ford Transit“. Praėjusį ketvirtadienį sąjungos pirmininkei Stasei Vasaitienei raktelius įteikė socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, kuris sakė, kad šie automobiliai bus ne vien transporto priemonės, bet ir langas į pasaulį daugeliui žmonių.

Prie rajono savivaldybės nauju autobusiuku atvykusią sąjungos pirmininkę Stasę Vasaitienę ir skyriaus narius pasveikino rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis, Socialinės paramos skyriaus specialistės.

Meras, įteikdamas praktišką dovaną – langų ploviklį, palinkėjo, kad kuro bakas ir padangos visada būtų pilnos, o stiklas švarus, jo žodžiais, saugiam važiavimui svarbus geras matomumas.

„Nors kėlėmės ketvirtą valandą ryto, važiavome į Vilnių, bet sugrįžome labai laimingi, kad pagaliau mums skirtas autobusiukas. Sąjunga transporto priemonės neturėjo jau dveji metai. Autobusiukas žmonėms labai reikalingas. Neįgaliuosius nuvežam į gydymo įstaigas, į draugijoje vykstančius užsiėmimus, renginius ir kitur. Be to, labai brangiai atsieidavo transporto priemonės remontas“, – sakė S. Vasaitienė, o juos pasitikusiems parvežė lauktuvių po duonos kepalėlį.

Šis mikroautobusas perduotas neįgaliųjų organizacijai panaudos pagrindais. Devynviečiame autobusiuke galima įrengti po tris vietas žmonėms su neįgaliojo vežimėliu.

Rajono vadovas bei Socialinės paramos skyriaus specialistai susėdo ir išbandė naują mikroautobusą apsukdami ratą apie Šakius.

Spalio 26 d. autobusiukai taip pat išvyko į Panevėžio, Pasvalio, Jonavos, Utenos, Švenčionių, Kelmės, Mažeikių, Pakruojo, Tauragės, Kauno, Zarasų rajonus, Pagėgių, Marijampolės savivaldybes bei Klaipėdos miestą, o Kretingą, Plungę, Raseinius, Visaginą ir Kazlų Rūdą naujosios transporto priemonės pasieks vėliau.

Savivaldybės, kurių organizacijoms perduodami automobiliai, atrinktos vadovaujantis Lengvųjų automobilių, pritaikytų neįgaliesiems vežti, paskirstymo 2016–2018 metais tvarkos aprašu.

Investicinį projektą „Specialaus transporto, pritaikyto neįgaliesiems įsigijimas ir paslaugų teikimas savivaldybių teritorijoje“ vykdo Neįgaliųjų reikalų departamentas prie SADM, vadovaudamasis Nacionalinės neįgaliųjų socialinės integracijos 2013–2019 m. programos 2016–2018 m. veiksmų planu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.