Šakiečiai deklaravo aktyviai

Gegužės 2 d. baigėsi vienas didžiausių ir svarbiausių Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) administruojamų procesų – gyventojų pajamų deklaravimas. Deklaruodami pajamas už 2017 m. Šakių rajono savivaldybės gyventojai iš viso pateikė 12,9 tūkst. deklaracijų.

Kauno apskrities VMI viršininkė Judita Stankienė informuoja, kad Šakių gyventojai ir toliau aktyviai naudojasi elektroninio deklaravimo sistema – net 99,87 proc. deklaracijų buvo pateikta elektroniniu būdu. Pajamų deklaracijos iki šiol nepateikė 872 Šakių rajono savivaldybės gyventojai.
 
Šiais metais 2 proc. paramos gavėjams ar meno kūrėjams skyrė 3,3 tūkst. Šakių rajono savivaldybės gyventojų. Dar 370 asmenų nutarė politinėms partijoms skirti 1 proc. paramą. 95,77 proc. skiriančiųjų paramą prašymą taip pat užpildė elektroniniu būdu.

Šiais metais Marijampolės apskrityje pateikta daugiau nei 64,5 tūkst. gyventojų pajamų deklaracijų. Lietuvoje šiais metais deklaravo rekordinis skaičius – iš viso pateikta 1,71 mln. deklaracijų.

VMI primena, kad deklaruoti pajamas privalo gyventojai, vykdę individualią veiklą ar gavę pajamų, nuo kurių būtina sumokėti mokesčius, taip pat gyventojai, kurie privalo pateikti turto deklaracijas dėl užimamų pareigų (politikai, tarnautojai ir kt.). Pajamų deklaracijas taip pat reikia pateikti, jeigu gyventojui buvo pritaikytas per didelis neapmokestinamasis pajamų dydis (NPD) ir dėl to privalu sumokėti dalį gyventojų pajamų mokesčio arba susigrąžinti šį mokestį.

Užmiršę ar neturėję laiko pateikti deklaracijas iki gegužės 2 d., raginami tai padaryti kuo greičiau.

„Jeigu praėjusiais metais susidarė mokėtina suma ir ji nesumokėta iki gegužės 2 d., už kiekvieną pradelstą dieną skaičiuojami 0,03 proc. delspinigiai. Žinoma, privalomos pajamų deklaracijos nepateikę gyventojai sulauks VMI specialistų priminimo“, – rašoma VMI pranešime spaudai.

Tie gyventojai, kurie turėtų sumokėti pajamų mokestį, tačiau dėl finansinių sunkumų laikinai negali to padaryti, gali kreiptis į VMI arba pateikti prašymus per Mano VMI dėl mokestinės paskolos ar mokesčių atidėjimo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.