Karantino nepaisymo kaina – griežtesni draudimai

krepsinis karantine
Dar praėjusią savaitę jaunimas ne vienoje žaidimų aikštelėje nevengė leisti laiką, tačiau priėmus griežtesnius sprendimus draudžiama viešose vietose būriuotis daugiau nei penkiems asmenims. D. Pavalkio nuotr.


Nors karantino laikotarpiu gyventojams, norintiems pabūti gryname lauke, buvo siūlyta rinktis nuošalesnes vietas, rekomenduota stengtis išlaikyti dviejų metrų atstumą, vaikams nežaisti kontaktinių žaidimų, kai kuriems piliečiams tai nė motais.
 
Todėl reaguodamas į nevaldomą situaciją ketvirtadienį Sveikatos apsaugos ministras bei Ekstremalių situacijų centro vadovas Aurelijus Veryga pasirašė sprendimą, draudžiantį parkuose ir kitose viešose vietose būriuotis didesnėms nei penkių asmenų grupėms, o vaikų žaidimų aikštelėse leisti žaisti tik vienos šeimos vaikams. Net ir bendraujant per atstumą tai rekomenduojama daryti ne ilgiau 15 min.

Išties gražus pavasariškas oras vilioja būti lauke, tačiau žmonės nepaiso elementarių rekomendacijų. Būtent vyresnių žmonių, kurie ir patenka į rizikos grupę susirgti, netrūksta prekybos vietose. Dažnas neskubėdamas ieškosi sau reikalingų prekių, svarsto, ką įsigyti...

Praėjusią savaitę buvo gana pilnos ir kai kurios žaidimų aikštelės, vaikai jose krykštė it niekur nieko. Tenka išgirsti pastebėjimų, kad jaunimas mėgsta būriuotis degalinių aikštelėse. Trečiadienį prie Jaunimo kūrybos ir sporto centro fotografą išvydę jaunuoliai iškart pradėjo replikuoti, kad dabar juos įdės į laikraštį, kad šie nesilaiko karantino, nors jie tik ramiai žaidžia krepšinį. Vaikai pamėgę ir skvere esančias karstynes, ant kurių gražiu oru taip pat netrūko mažamečių.

Sveikatos apsaugos ministras bei Ekstremalių situacijų centro vadovas Aurelijus Veryga, reaguodamas į karantino sąlygų nepaisymą ir tai, kad žmonės būriuojasi parkuose, vaikai žaidžia didelėmis grupėmis, akcentavo, kad tokiu elgesiu neišvengsime viruso plitimo. Todėl jau ketvirtadienį pasirašė minėtą įsakymą dėl papildomų draudimų.

Sveikatos apsaugos ministerija taip pat ragina vyresnio amžiaus žmones dabar apskirtai vengti bet kokio išėjimo iš namų, jei nėra būtinybės. Taip pat paprašyti artimųjų pagalbos, jei reikia maisto ar vaistų.

„Reikalinga dar kartą labai aiškiai gyventojams paaiškinti, kad saviizoliacija – nereiškia vaikščiojimas kažkur, buvimas viešose vietose ar susitikimai su kitais žmonėmis, tai reiškia iš esmės buvimą uždarose teritorijose. Jeigu tai neveiks, tikėtina, kad reikės priiminėti tam tikrus valdingus sprendimus“, – BNS praėjusią savaitę kalbėjo Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Lietuvos policija šeštadienį gavo 291, penktadienį 302, o ketvirtadienį beveik 400 pranešimų dėl karantino ir saviizoliacijos pažeidimų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.