Dėmesio sulaukė rajono šeimynos

seimynosKeturiose rajono šeimynose šiuo metu auga 30 nepilnamečių vaikų. Jei pridėtume ir jau išleistus į gyvenimą pilnamečius, skaičiai būtų gerokai įspūdingesni. Svarbiausia, kad vaikai auga apsupti šilumos, namų jaukumo ir žino, kad ir sukūrę savo šeimas į namų duris gali visuomet pasibelsti.

Nuotr. Net 25 vaikus užauginusi R. Burdulienė šiuo metu globoja šešis vaikus. Mažiausieji džiaugėsi rajono valdžios dovanomis.

Tarpušvenčiu Romualdos Burdulienės, Genovaitės Dobilevičiūtės, Ilonos Leleivienės ir Dalytės Jasukynienės šeimynose su dovanomis lankėsi rajono meras Juozas Bertašius ir vicemerė Rima Rauktienė. Pagrindinis rajono valdžios tikslas – aplankyti, pabendrauti bei išgirsti lūkesčius ir problemas, su kuriomis susiduria šeimynos. Visiems aplankytiesiems buvo įteikta saldumynų, mandarinų bei „Pegaso“ knygyno čekiai.

„Statistikos nevedėme, bet jei suskaičiuotume visus šeimoje augintus vaikus, tai jų būtų apie 25“, - lenkdami pirštus skaičiavo Romualda ir Vitas Burduliai. Šiuo metu jie augina šešis vaikus. Kai kurie iš jų yra specialiųjų poreikių, tad jiems reikia dar atidesnės priežiūros ir dėmesio. „Niekada neskirsčiau vaikų, kokie jie bebūtų. Jei jau pas mane atėjo, vadinasi, taip buvo lemta“, - tikino moteris. Ji pasakojo dėmesio sulaukianti ir jau iš savarankiškai savo gyvenimus gyvenančių vaikų. „Motinos dieną, gimtadienių metu ir per didžiąsias šventes telefonas pilnas SMS žinučių su linkėjimais. Kai tik gali, aplanko, sveikina, dovanas dovanoja, mama, mamyčiuku vadina“, - džiaugėsi R. Burdulienė. Sutuoktiniai džiaugiasi, kad su vaikais randa bendrą kalbą, sveikata leidžia jais rūpintis ir didelių nesutarimų pavyksta išvengti. Nedraudžia jie lankyti ir tikrųjų savo tėvų, pas kuriuos dvi globotinės buvo išvykusios ir apsilankymo dieną. Mažieji nuolat mokomi, lavinami, namie specialiai dėl vaikų auginama skirtingų rūšių paukščių, kitų gyvūnų, nekalbant apie įvairiausius augalus, kurių pilna visa sodyba. Kur dar namų biblioteka, kurią, ieškodami labiausiai patinkančios knygos, globotiniai vis sujaukia...
 
Rajono valdžiai pasiteiravus, ar reikėtų kokios paramos, lekėtiškiai nepuolė bėdavoti. Nedrąsiai prasitarė, kad turėdami 2 – 2.5 tūkst. litų, galėtų rūsyje įsirengti džiovyklą ir pasistatyti vaikų išsvajotąjį zelikį. Tam tikros pagalbos reikėtų ir kitoms trims rajono šeimynoms, pas kurias taip pat viešėjo rajono valdžios atstovai. Kam pinigėlių remontui trūksta, kas didesnį automobilį norėtų įsigyti. Ne kartą šeimynos yra teigusios, kad nors aukščiausioji šalies vadžia tikina prioritetą teikianti vaikų augimui šeimynose, realios pagalbos bei paramos jos pasigenda. Formuojant kitų metų biudžetą, rajono vadovas pažadėjo pagal galimybes numatyti šiokią tokią finansinę paramą ir joms. Dabar, kiek leis galimybės, rajono vadovas tikino padėsiąs patenkinti didžiausius šeimynų poreikius.

Šiais metais toks dėmesys rajono šeimynoms buvo parodytas pirmąjį kartą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.