Naumiestiečiai bankomato neturės

korteleNaumiestiečiai ne pirmą kartą kelia klausimą dėl bankomato įrengimo jų miestelyje, tačiau neatrodo, kad jų norai galėtų virsti realybe.

Dėl galimybės Kudirkos Naumiestyje įrengti AB „Swedbank“ bankomatą naumiestiečiai dar pernai kreipėsi į rajono merą Juozą Bertašių ir naumiestietį tarybos narį Kęstutį Gudelevičių. Tačiau situacija nesikeitė. Praėjusį antradienį Kudirkos Naumiestyje buvo suorganizuotas susitikimas, kurio metu vėl keltas klausimas dėl bankomato įrengimo, tačiau kaip ir anksčiau, taip ir dabar aiškinama, kad tokioje vietovėje bankomato įrengti tiesiog neapsimoka.

„Swedbank“ atstovas spaudai Saulius Abraškevičius komentavo, kad bankas turi plačiausią grynuosius pinigus išduodančių bankomatų tinklą Lietuvoje ir siekia, kad jis būtų efektyvus, patikimas ir saugus. Įvertinus bankomatų tinklo išlaikymo ir administravimo kaštus, šiuo metu jo plėtra nėra numatyta, tad naujų bankomatų nei didmiesčiuose, nei mažesniuose miesteliuose bankas neįrenginėja. „Mūsų praktika rodo, jog nemažai mažų miestelių gyventojų dirba savivaldybių centruose, vyksta ten apsipirkti arba tvarko kitus reikalus, tad grynųjų galima išsiimti ten esančiuose bankomatuose. Taip pat savo klientams siūlome grynųjų pinigų išgryninimo paslaugą Lietuvos pašto skyriuose, dažnai ši paslauga kainuoja mažiau, nei kelionė į savivaldybės centrą“, - tikino banko atstovas.
 
„Vyresnio amžiaus žmonės pripratę turėti grynuosius pinigus ir kai jų negali išsigryninti, nepatogu“, - kalbėjo bendruomenės centro „Santaka“ pirmininkas Edvardas Belevičius. Pasak jo, susitikime dalyvavusios „Swedbank“ atstovės susirinkusiems naumiestiečiams aiškino, kad bankas pasirengęs rengti mokymus, sudaryti tiesiogines sutartis su gyventojais ir pan. „Gyventojams nepatogu, bet reikia suprasti, kad bankas turi uždirbti pinigus – jis nespręs socialinių naumiestiečių problemų“, - mintimis dalijosi E. Belevičus. Jis taip pat priminė, kad gyventojai pinigus gali išsigryninti pašto skyriuose, taip pat planuojama šios paslaugos plėtra ir miestelyje esančiose parduotuvėse, be to, raginama atsiskaitinėti banko kortelėmis. Visgi, kaip pasakojo bendruomenės centro pirmininkas, mąstoma ir apie tai, kad galbūt šias paslaugas Kudirkos Naumiestyje galėtų teikti kas nors kitas, pavyzdžiui, Zanavykų bankelis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px