Medaliai atsiimti, padėkos išdalintos, sezonas uždarytas

vytis padekos
Nuotr. Klubo prezidentas Pranas Dailidė (dešinėje) džiaugėsi pasiekimu, bet pripažino, kad jei ne krepšininkų užsispyrimas, medalių neturėtume. Jis komandos kapitonui Pauliui Beliavičiui įteikė ir piniginį prizą, kurį ragino pasidalinti su komandos draugais.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Bronzą Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) Šakių „Vyčio“ krepšininkai iškovojo antrą šv. Velykų dieną, o štai medaliai buvo įteikti praėjusį sekmadienį Kaune. Penktadienį komandos nariai, treneriai, krepšininkai bei rėmėjai sezoną uždarė ir Zyplių dvaro restorane „Kuchmistrai“. Čia skambėjo padėkos, prisiminimai apie praėjusį sezoną bei viltis, kad ateinantis bus dar sėkmingesnis.

Vakarą „Kuchmistruose“ pradėjęs klubo direktorius Vytautas Strokas prisiminė nelengvą sezono pradžią, patirtas traumas, o ir krepšininkai noriai dalinosi prisiminimais bei įspūdžiais. Buvo šį sezoną visko, bet svarbiausia, kad vis klumpant ir kylant pirmą kartą klubo istorijoje pavyko iškovoti medalius. Dėkodamas už susitelkimą bei linkėdamas gražių pergalių, padėkas krepšininkams, treneriui Virginijui Sirvydžiui bei kitiems komandos nariams įteikė ir laikinasis meras Juozas Puodžiukaitis.

„Vyčio“ prezidentas Pranas Dailidė džiaugdamasis pasiekimu tikino, kad nieko nebūtų pavykę pasiekti be pačių krepšininkų. Pagyrų jis negailėjo ir Šakių sirgaliams, kurie lemiamų rungtynių metu Raseiniuose sukūrė namų atmosferą ir nušluostė nosis vietiniams. Padėkos žodžius jis tarė ir klubą remiantiems, krepšininkais tikintiems rėmėjams. Be jų paramos, žaisti NKL būtų nelabai įmanoma, todėl tikimasi, kad po šios pergalės atsiras daugiau klubą remiančių, prisidedančių. Tad klubo prezidentas džiaugėsi, kad Šakiuose kuriamos krepšinio tradicijos, kad salėse netrūksta žiūrovų. Komandos kapitonui Pauliui Beliavičiui jis įteikė ir piniginį prizą, bet siūlė pasidalinti ir su kitais komandos nariais. Be to, sezono uždarymo metu P. Beliavičius atsiėmė 150 eurų vertės „Sportland“ įsteigtą prizą, nes krepsinis.net skaitytojai bei ekipos draugai jį išrinko geriausiu viso sezono žaidėju. O štai Kaune vykusios šventės metu P. Beliavičius buvo pripažintas geriausiu mažojo finalo serijos, kuri vyko prieš Raseinių „Rasus“, krepšininku. Gynėjo statistika serijoje dėl trečiosios vietos siekė 11,4 taško, 4,2 atkovoto kamuolio bei 2 rezultatyvius perdavimus. Jis pats kalbėjo apie tai, kad nors krepšinį profesionaliai žaidžia daugiau nei dešimtmetį, tačiau su „Vyčiu“ iškovota bronza ypač brangi.

„Tai daugiausiai emocijų atnešęs ir pats smagiausias medalis per visą mano karjerą“, – atskleidė P. Beliavičius, prisiminęs, kad sezono metu buvo ir keiksmažodžių, ir daug nervų, spaudimo.

Todėl už supratingumą, glaudų bendravimą dėkojo tiek treneriui, tiek komandos draugams, tiek „Vytį“ palaikiusiems sirgaliams. P. Beliavičius išreiškė viltį, kad su komanda bus ir kitąmet, ir taip pat pavyks pelnyti medalius.

Treneris V. Sirvydis irgi prisiminė nelengvą pradžią, bet džiaugėsi, kad krepšininkai atrado fizinių, emocinių bei psichologinių jėgų ne tik tęsti kovą, bet ir laimėti.

„Papulti į ketvertuką nėra laimėjimas. Užsikabinti kurios nors prabos medalius – jau šis tas. Džiaugiamės trečia vieta ir tuo, kad balių iš Raseinių perkėlėme čia“, – kalbėjo pagrindinis komandos strategas.

Džiaugiasi visa komanda, kad tikslas pasiektas, o ateityje jų bus keliama dar daugiau. Juokėsi „Kuchmistruose“ susirinkę ir iš girdėtų kalbų – esą prodiuseris Rolandas Skaisgirys medalius nupirko, tik nelabai aišku, kodėl tokį sunkų scenarijų pergalės link sugalvojo...

Sekmadienį „Vyčio“ krepšininkai pasipuošė bronzos medaliais, NKL sidabrą pelnė Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“, o auksą antrą sezoną iš eilės iškovojo Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ krepšininkai.

Tad krepšininkai gali ilsėtis ir su sirgaliais atsisveikina iki kito sezono, į kurį tikisi grįžti dar didesniu pajėgumu.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.