Estijos lenktynių trasoje pagerino rekordą

bybartas moto
Tadas Bybartas džiaugiasi Estijoje pasiektu rezultatu ir laukia jau kitą savaitę vyksiančių varžybų Slovakijoje. Asmeninio archyvo nuotr.


Birželio 26–27 dienomis Estijoje vyko kasmetinio „Porsche ring“ čempionato IV etapas. Čia dalyvavo ir lukšietis Tadas Bybartas. „Šlepetija racing“ atstovas ne tik pelnė vicečempiono titulą, bet ir pagerino asmeninį laiko rekordą.
 
„Esu labai patenkintas rezultatu – pagerinau asmeninį rekordą, viskas labai laimingai, be avarijų“, – pasiektu rezultatu ir sėkmingomis varžybomis džiaugiasi T. Bybartas.

Jau trečią kartą Estijos etape dalyvaujantis Tadas neslepia – pirmąją dieną sekėsi ne taip, kaip pats norėjo.

„Nors ten buvo tik treniruotė, sekmadienį jau supykau ir tada sekėsi gerai“, – juokauja lenktynininkas.

Per 1 min. ir 22 sek. trasą įveikęs ir rekordą pagerinęs T. Bybartas teigia: „Specialiai nesiekiau pagerinti rekordo, tiesiog važiavau ir tiek. Visada, kai važiuoju, stengiuosi save peraugti, tai taip ir pavyko.“ Visgi „Šlepetija racing“ lyderis išskiria, jog geram rezultatui pasiekti itin padėjo ir gerai pasirinktos padangos.

Nors nesklandumų ir avarijų pavyko išvengti, visgi motociklininkas sako, kad šios varžybos – išskirtinės. T. Bybartas pabrėžia du dalykus: kad buvo labai karšta ir kad važiuodamas 210 km/h greičiu savo keliu palietė trasos dangą.

„Man pačiam yra toks išskirtinumas, kad visur labai stipriai liečiau žemę su keliu. Man tai didelis patyrimas. Po viso to pradedi visai kitaip jausti motociklą“, – sako T. Bybartas.

Nors iš pirmo žvilgsnio tai gali pasirodyti kaip sportininko klaida, visgi jis pabrėžia, jog liesti keliu žemę – kaip tik didelis pliusas.

Kalbėdamas apie artėjančius sezono planus, Tadas labiausiai išskiria kitą savaitę vyksiančias varžybas Slovakijoje. Paklaustas, kokius tikslus artėjančiam etapui kelia, lenktynininkas nedvejodamas atsako, kad svarbiausia – važiuoti saugiai. Slovakijos trasoje jis važiuos pirmą kartą.

„Ten yra nuostabi trasa, bus labai įdomu. Toje trasoje yra vykusios ir „Moto GP“ varžybos, tad laukia rimtas iššūkis“, – pripažįsta T. Bybartas.

Motociklininkas šiemet planuoja dalyvauti dar dviejuose lenktynių etapuose Estijoje ir Lietuvoje. Be to, prasitaria, jog svarsto dalyvauti Lietuvos motociklų DRAG čempionate.

Varžybose Estijoje kartu su T. Bybartu lenktynėse dalyvavo ir du šakiečiai – Gintaras Dereškevičius ir Edvinas Balsaitis. Edvinas savo kategorijoje užėmė trečią vietą. Iš viso lenktynėse dalyvavo apie 116 dalyvių.

Milda Čebanauskaitė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px