Virusas vis labiau bando įsisukti į mokyklas

Sergamumo COVID-19 atvejų skaičius gerokai šoktelėjo į viršų. Po atostogų vaikams grįžus į mokyklas, padaugėjo ir sergančių mokinių. Visgi ramina, kad rajone naujų mirčių nėra, stabilus ir ligoninėse gydomų ligonių skaičius.

Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo, administracijos direktoriaus pavaduotojo Redo Juškaičio, pastaruoju metu ligos pagreitis augo net 112 proc.
 
Rajone, ketvirtadienio duomenimis, 100 tūkst. gyventojų per 14 d. teko 1 tūkst. 262 atvejai ir su šiuo rodikliu esame 30 vietoje iš 60 savivaldybių. Lietuvoje – 2 tūkst. 5 atvejai per 14 d. 100 tūkst. gyventojų. Vien per trečiadienį šalyje nustatyta per 7 tūkst. naujų atvejų.

Rajone saviizoliacijoje yra 350 žmonių, iš jų serga 320, ligoninėse gydoma 11.

Septynių dienų naujų susirgimų vidurkis yra 32 nauji atvejai per dieną. Per paskutiniąsias tris dienas susirgo 145 asmenys (80 moterų ir 85 vyrai), iš jų net 56 atvejai nustatyti asmenimis iki 18 m., 77 – iki 65-erių ir 12 – vyresniems nei 65-erių. Būtent ši amžiaus grupė, informavo R. Juškaitis, aktyviausiai pasiskiepijusi trečiąja, palaikomąja vakcinos doze.

„Nors ligos augimas tikrai ženklus, bet matome, kad serga jaunesnio amžiaus. Ligoninėse nedaugėja, mirčių naujų irgi nėra, tai gal bus lengva forma“, – svarstė pašnekovas ir informavo, kad, pavyzdžiui, Vilniuje net 90 proc. visų užsikrėtimų sudaro omikron atmaina, Marijampolės regione šios atmainos fiksuojama apie 50 proc. visų atvejų.

Būtent kalbant apie lengva forma sergančius, ketvirtadienį vykusio pasitarimo metu svarstyta, jog svarbias funkcijas vykdančiose įmonėse tokiems sergantiems galbūt net bus leista dirbti.

„Padaryta išimtis, kad nepritrūktų darbuotojų, jog lengva forma sergantys galėtų dirbti. Bus skiriami respiratoriai, testai, įmonės vadovas spręstų su savivaldybe. Kaip tik dabar vyksta pasitarimas“, – šviežiomis naujienomis dalijosi R. Juškaitis.

Rajone daugėja ir sergamumo židinių. Jei ankstesnę savaitę židinių buvo tik trys, tai ketvirtadienį jų jau aštuoni ir sąrašas pasipildė tiek atskiromis įmonėmis, pavyzdžiui, „Samsonas“, tiek ugdymo įstaigomis, tarp kurių ir vienas Šakių darželis, keletas mokyklų tiek Šakiuose, tiek rajone.

Visgi mokiniai kol kas mokosi kontaktiniu būdu. Pasak R. Juškaičio, algoritmas gana aiškus – jeigu po kontakto su sergančiuoju mokiniai sutinka testuotis iš karto, po to testą kartoja po 48–72 val. ir dar vieną – po 48 val., tai jie gali mokytis kontaktiniu būdu. Nesutinkantys testuotis turi izoliuotis. Visgi „Varpe“, atsižvelgus į didelį vienos klasės susirgusių vaikų skaičių, direktoriaus sprendimu, buvo nuspręsta laikinai klasę siųsti mokytis nuotoliniu būdu. Tačiau tai, anot R. Juškaičio, išimtinis atvejis.

Kiekvieną dieną didinamas ir galimų atlikti PGR testų mobiliame patikros punkte skaičius.

„Kiek didinam, tiek tai pačiai dienai vis nėra, tačiau kitai – yra“, – pastebėjo R. Juškaitis, informavęs, kad šiuo metu kasdien daroma po 101 testą, tačiau galimybe išsitirti noriai naudojasi ir kitų rajonų bei miestų gyventojai.

Per septynias dienas buvo atlikta 750 testų, iš jų net 32,9 proc. teigiamų atvejų ir lyginant su ankstesniu laikotarpiu augimas yra net 60 proc.

Per tris paskutiniąsias dienas rajone paskiepytas 291 žmogus. Iš jų pirmą skiepą gavo 12, antrąja doze paskiepyta 20, trečiąja, palaikomąja – 259.

Iš viso rajone paskiepyta 18 tūkst. 428 žmonės arba 70,7 proc. gyventojų, Lietuvoje – 69,3 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.