Ilgapirščiai išsinešė penkis avilius su bitėmis

Dėl pavogtų avilių su bitėmis prašoma pagalbos ir visuomenės: gal kas ką matė, pastebėjo? Asmeninio archyvo nuotr.

Naumiestietis bitininkas Arvydas Počas, atvykęs į sodybą apžiūrėti savo bitučių, nerado penkių avilių. Vyriškis kreipėsi dėl vagystės į policiją bei prašo visuomenės pagalbos.

Ilgametis bitininkas A. Počas pasakojo, kad biteles įkurdino prie kelio, vedančio į Keturnaujieną, esančioje sodyboje. Sodybą buvo pravažiavęs Velykų antrą dieną, visi aviliai buvo vietoje.

„Atvažiavau po kelių dienų ir pamačiau baisų vaizdą. Išnešti penki aviliai, o vienas paliktas, nes greičiausiai netilpo išvežti. To avilio bičių išskridimo landa buvo užklijuota Lietuvos pašto juosta“, – pasakojo bitininkas pridurdamas, kad kamerų nepastatė, nes buvo ramus, nes bitelės yra įkurdintos sodyboje.

Pasak bitininko, panaši vagystė buvo įvykdyta prieš maždaug penkerius metus, tuomet pavyko išsiaiškinti ir ilgapirščius.

„Kreipėmės dėl vagystės į policiją. Turiu įtarimą, kas galėjo pavogti šį kartą avilius su bitėmis... Bet prašau ir visuomenės pagalbos, gal kas ką matė, tegul man ar policijai praneša“, – kalbėjo A. Počas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px