Rajono policija: „Apsaugos paslaugų panaikinimas pablogins kriminogeninę padėtį“

skruibisPenktadienį Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos pateikė pranešimą, kad nuo kitų metų sausio 1 dienos Lietuvos viešosios policijos rinktinė „Vytis” nebeteiks atlygintinų apsaugos paslaugų pagal civilinius sandorius. Šios paslaugos neteiks ir Šakių rajono policijos komisariato pareigūnai. Manoma, jog dėl to rajone gali padidėti nusikalstamumas.

Kaip praneša Policijos departamentas, iki gruodžio 31 dienos visos su gyventojais, įmonėmis, įstaigomis, organizacijomis sudarytos jiems priklausančio ar jų valdomo, naudojamo, disponuojamo turto apsaugos, krovinių lydėjimo ir saugojimo, materialinių vertybių apsaugos ir kitos atlygintinų paslaugų teikimo sutartys bus nutrauktos. Lietuvos viešosios policijos rinktinė „Vytis” apie numatomą šių funkcijų vykdymo ir sutarčių nutraukimą teisės aktuose ar sutartyse nustatytais terminais raštu informavo visus paslaugų vartotojus. Rinktinė „Vytis“ turi sutartį su Šakių rajono policija, iki šių metų pabaigos rajono pareigūnai vykdys apsaugos paslaugas. Pasak Šakių rajono policijos komisariato viršininko Mindaugo Skruibio, rajone saugoma apie 100 objektų. „Dėl darbo specifikos mes nepasirašinėdavome sutarčių su nuo miesto nutolusiais objektais“,- teigė komisariato viršininkas. Net 95 proc. visų rajono policijos pareigūnų saugomų objektų yra Šakiuose ir priemiestyje. M. Skruibis, paklaustas, kaip šios paslaugos panaikinimas atsilieps policijai, atsakė: „Už tą įsipareigojimą mes gauname pinigus, tai kitąmet mes jų negausime. Tam tikrą dalį Marijampolės komisariato biudžeto, iš kurio išlaikomi ir mes, tai papildydavo. Gaudavome pakankamai daug pinigų. Kažkas pasisamdys vieną ar kitą apsaugos firmą. Prognozuojame, kad rajone pablogės turto saugumas“,- teigė viršininkas, pridurdamas, jog jų vis dar vykdoma apsauga buvo pakankamai gera prevencinė priemonė. „Manome, jog tai policijai atsilieps neigiamai“, - pridūrė M. Skruibis.  
 
Policijos departamentas atkreipia dėmesį, kad atsisakoma tik tų apsaugos veiklos funkcijų, už kurias Lietuvos viešosios policijos rinktinė „Vytis” gauna atlygį iš privačių fizinių ir juridinių asmenų. Valstybės institucijų, kitų svarbių objektų apsaugą, taip pat kitas Lietuvos Respublikos įstatymų pavestas funkcijas Lietuvos viešosios policijos rinktinė „Vytis” vykdys ir po Naujųjų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.