Policija peržiūrės darbo prioritetus

akelaitis mindaugasĮ seniūnų susirinkimą pasiaiškinti dėl rajono gyventojų saugumo buvo iškviestas Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis. Dar kartą aptarus Kudirkos Naumiesčio kriminogeninę padėtį, policijos darbo organizavimo aspektus, seniūnai buvo paprašyti policijai pateikti išsamią informaciją apie socialinės rizikos šeimas bei labiausiai pavojingus viešuosius objektus.  
 
Šįkart vykusiame seniūnų susirinkime dalyvavęs savivaldybės administracijos direktoriaus Juozo Puodžiukaičio iškviestas Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis buvo paprašytas pasiaiškinti dėl pastaruoju metu rajone įvykdytų nusikaltimų. Prisiminus paskutiniuosius rajone įvykdytus nusikaltimus, nelaimingus atsitikimus, susirinkime nuskambėjo nemažai pastabų dėl policijos darbo organizavimo. Seniūnai domėjosi, ar policijos pareigūnas gali dirbti po darbo valandų? „Nesvarbu ar jis po darbo, ar pakilęs iš lovos ir išėjęs į kiemą pamato, kad kažkas vyksta, į ką reikia reaguoti, jo pareiga sureaguoti. Pareigūnas neturi teisės praeiti pro kažką, ką jis mato čia ir dabar. Jis privalo reaguoti“, - tikino komisaras M. Akelaitis.

Be to, seniūnijose pasigendama nuolat dirbančių inspektorių. „Jeigu apylinkių inspektoriai dirbtų tris dienas seniūnijoje, matytų tą situaciją, tai jie nepavargtų, jiems nereiktų važinėti iš Lekėčių į Kriūkus. Kodėl policija prarado pasitikėjimą?- teiravosi V. Cikana. – Mes iškreipėme viską. Jaunimas vidury miestelio rūko kontrabandines cigaretes. Anų laikų policininkas paimtų ir paklaustų vaiko, iš kur gavo cigarečių. Iš karto tas vaikas iš baimės pasakytų. Ir padarytume tvarką“. Į tai replikuodamas M. Akelaitis atsakė: „Prieš kelias dienas gavome Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus raštą. Vadovaujantis LR teisės aktais, jame parašyta, kad policijos pareigūnas neturi teisės apklausti vaiko be jo teisėto įstatyminio atstovo. Policininkas neturi teisės pasiimti vaiką iš pamokų ir apklausinėti, nes tokiu būdu kenkia vaikui. Apskritai policijos pareigūnas negali su vaiku bendrauti“. Pasak viršininko, tai ne M. Akelaičio ar S. Andriušio sugalvota, o Lietuvos politikų priimti įstatymai.

Šakių seniūnas siūlė policijai dažniau aplankyti girtauti mėgstančių žmonių  būriavimosi vietas. M. Akelaitis prašė kiekvienos seniūnijos atsiųsti socialinių būstų sąrašus, su pažymėtomis rizikos šeimomis. Taip pat policija laukia informacijos apie seniūnijos požiūriu viešas problemines vietas. „Atitinkamai pagal tai susidėliosime savo darbą“, - tvirtino M. Akelaitis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px