„Modėjos“ savininkė Jolanta Muraškienė-Remezė džiaugiasi, kad įgyvendinant Šakių krašto vietos veiklos grupės projektą pavyko atnaujinti ne tik kavinės vidų, bet ir virtuvę, įsirengti terasą, praplėsti paslaugų asortimentą. D. Pavalkio nuotr.
„Veikla užgimė tiesiog žiūrint, ko Lukšiuose nėra ir ką galėtume pasiūlyti, nors su maitinimu niekada iki tol nieko bendro neturėjau, bet turėjome strategiškai gerą vietą ir pirmiausiai darėme šašlykinę. Tik vėliau, atsižvelgiant į rinką, perdarėme į kavinę“, – veiklos pradžią prisimena įmonės savininkė Jolanta Muraškienė-Remezė.
Tiesa, moteris iškart nustebina atvirumu ir pripažįsta, jog jeigu reikėtų kartoti, ji į šį verslą negrįžtų.
„Labai daug ir smulkmeniškų reikalavimų, maisto gamyba tikrai sudėtingas dalykas“, – sako pašnekovė, bet sutinka, kad tie 15 metų veiklos užgrūdino.
„Supranti, kad neišsprendžiamų dalykų nėra, tik jie išsprendžiami arba brangiau, arba pigiau, su mažiau ar daugiau galvos skausmo“, – juokiasi moteris ir prisimena, kad daug iššūkių pažėrė ir iš vėžių išmušė pirmasis karantinas.
„Pirmą savaitę lyg nieko, antrą irgi, bet paskui buvo panika. Tu netenki pajamų, žmones išlaikyti reikia. Į antrąjį jau reagavome ramiau, prisitaikėme prie sąlygų“, – sako „Modėjos“ savininkė, nepasidavusi neigiamoms mintims.
Visai atsitiktinai, tiesiog naršant internete jai užkliuvo akis už kvietimo dalyvauti Šakių krašto vietos veiklos grupės projekte ir jo rezultatais džiaugiasi jau daugiau nei metus.
Įgyvendinant projektą, kuriam buvo skirta 54 tūkst. 245 eurai, buvo atnaujinta virtuvė, įsigyta naujos ir šiuolaikiškos įrangos, įrengta lauko terasa, o ir pačios kavinės vidus pasikeitęs neatpažįstamai. Žinoma, pradėjus remontą nemažai investuoti teko ir patiems, nes jeigu jau daryti, tai daryti iš esmės, o atnaujinti kavinę tikrai reikėjo, tad projektas buvo puiki paspirtis žengti šį žingsnį.
„Terasa tikrai pasiteisino, žmonės čia rengė krikštynas, patogu, nes greta laksto vaikai, juos matai“, – sako J. Muraškienė-Remezė.
Be to, vasarą buvo siūlomi ir griliaus patiekalai, mat įgyvendinant projektą įsigytas modernus grilius. Plečiant veiklą gaminami ir pusgaminiai, kuriuos ypač mėgsta užsisakyti į užsienį vykstantys vyrai.
„Pavyzdžiui, iškepi vištienos kepsnius, juos užvakuumuoji ir užšaldai, tad labai patogu ir greita, kas nelabai nori skirti laiko maisto gamybai. Turim nuolatinius užsakovus, kurie paskambina ir pasako, kad tai ir tai dienai, pavyzdžiui, reikia 20 porcijų“, – pasakoja J. Muraškienė-Remezė.
Visgi pagrindinės pajamos, pripažįsta verslininkė, yra iš užsakymų pobūviams, ypač pasiteisinę ir dienos pietūs, kurie paklausūs ne tik pačioje kavinėje, bet ir užsakymus vežiojant po įstaigas.
„Maistą tiekiame ir Kuprių kaime esančiai sodybai „Kuosynė“, kuri priklauso tėvams, tad dažnai juokiuosi – tiesiog tai šeimos verslas ir visi sukamės“, – teigia „Modėjos“ savininkė.