Mažųjų įmonių nuo pelno mokesčio neatleis?

Vyriausybė pirmadienį nepritarė siūlymui mažąsias įmones atleisti nuo pelno mokesčio. Premjeras Algirdas Butkevičius tikina, kad tai ketina padaryti nuo 2015 m. Tuo tarpu Finansų ministerija tokiam sprendimui nepritaria.
 
Anot Premjero, šitai įstatymo pataisai bus pritarta ir ji įsigalios nuo 2015 m. dėl to, kad jau yra paruoštas biudžeto įstatymo projektas 2014 metams. „Šitos priemonės yra įtrauktos į Užimtumo gerinimo programą ir priemonių planą, kuriame jas numatyta pradėti įgyvendinti nuo 2015 m.“,-  antradienį interviu LRT radijui sakė Vyriausybės vadovas.

Tuo tarpu finansų viceministras siūlo pataisai nepritarti, kadangi dabar esančioms įmonėms, kurių darbuotojų skaičius neviršija 10, ir yra iki 1 mln. litų apyvarta, yra taikomas 5 proc. pelno mokestis.

Įstatymo pataisą pateikė parlamentaras Dainius Kreivys. Joje yra pastebima spragų, kadangi ši pataisa skatintų anksčiau įsikūrusių įmonių persiregistravimą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px