Zyplių dvare karaliauja akvarelė

didziapetrisGegužės 8 dieną Zyplių dvare duris atvėrė Domanto Didžiapetrio akvarelių paveikslų paroda „Šalia“.
 
Nuotr. Pirmą kartą Zyplių dvare dailininkas Domantas Didžiapetris pristatė savo antrąją asmeninę akvarelės darbų parodą.
 
Akvarelės lengvumas ir tapymo tėkmė susilieja į vieningą visumą, jaunojo dailininko paveiksluose pasakodama apie tai, kas vyksta jo aplinkiniame pasaulyje. Dėl to ir kilo toks autoriaus parodos pavadinimas -„Šalia“. „Šis žodis pasirinktas dėl kelių priežasčių. Visų pirma, nuo pat antro kurso, kai pradėjau lieti, akvarelė visada buvo šalia studijų ir kitų darbų. Viskas prasidėjo nuo to, kad tai buvo tiesiog namų darbų atlikimas, bet pamažu tai peraugo į pomėgį. Įkvėpimo sėmiausi iš visur, kur tik galėjau - iš muzikos, žmonių ar tiesiog daiktų, tad kaskart, pamačius tuos žmones ar daiktus, mintyse šalia atsiranda ir juos primenančios akvarelės”,- mintimis dalijosi D. Didžiapetris.

Dailininko teigimu, akvarelė - viena iš rečiau sutinkamų technikų. Ji reikalauja kruopštumo, kantrybės ir laiko. Klaidos čia pastebimos iškart ir lieka amžiams, jų nebeužtapysi nauju dažų sluoksniu, kai senasis nudžius, todėl kiekvienas darbas akvarele yra unikalus. „Vienas menininkas yra pasakęs, kad geram akvarelės darbui reikia viso gyvenimo ir dar pusvalandžio, todėl geriausio savo darbo negaliu išskirti. Tokio dar nenuliejau“,- pasakojo D. Didžiapetris. Tai jau antroji jaunojo dailininko akvarelės darbų paroda.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.