„Pynės“ šokėjai – konkurso „Šoka Lietuva“ nugalėtojai

pyne sokejaiBalandžio 18 dieną Vilniaus įgulos karininkų ramovėje vyko pirmasis vaikų liaudies šokių konkursas „Šoka Lietuva“, kuriame sėkmingai pasirodė ir Šakių „Varpo“ mokyklos jaunių liaudiškų šokių grupė „Pynė“. Komisija buvo solidari – vienbalsiu nutarimu jaunių grupės nugalėtojais paskelbė šakiečius.
 
Į konkursą „Šoka Lietuva“ suvažiavo dalyviai  iš skirtingų šalies miestų ir miestelių. Nugalėjo visi, tačiau iš kiekvienos grupės buvo išrinkti laureatai – labiausiai išsiskyrę kolektyvai savo amžiaus grupėse. Nors šakiečiams konkurse ir buvo lemta pasirodyti paskutiniesiems, tačiau šokius „Rolenderį“ ir „Kauškutį“ jie atliko be priekaištų. Pasak šokėjų, kad ir kaip atsakingai jie ruošėsi šiam konkursui, tačiau prizinės vietos nesitikėjo. Mat čia suvažiavo geriausi iš geriausiųjų.  

Garbinga komisija, kurią sudarė Vilniaus edukologijos universiteto  docentė,  meninio ugdymo katedros vedėja, pasaulio lietuvių dainų šventės Šokių dienos scenarijaus autorė ir meno vadovė Laimutė Kisielienė, Lietuvos liaudies kultūros centro choreografijos skyriaus vyr. specialistė Snieguolė Einikytė, „Lietuvos“ ansamblio meno vadovas Giedrius Svilainis ir kiti baletmeisteriai bei choreografai, vienbalsiai „Pynės“ šokėjus pripažino grupės nugalėtojais. Jie buvo apdovanoti Kvietimais į artimiausią „Lietuvos“ ansamblio pasirodymą, Kauno ledo arenos bilietais, vertingomis knygomis, diskais ir vaizdine medžiaga.

Po apdovanojimų šakiečiai turėjo galimybę šokti kartu su „Lietuvos“ ansambliu. Juos sužavėjo ir pritrenkė šio kolektyvo meistriškumas. Pasak „Pynės“ šokėjo Liudo, „kad „Lietuvos“ ansamblio šokėjai gerai šoka aš žinojau, bet kad jie šoka taip fantastiškai, pamačiau tik šiandien“.

Dalyvavimas šiame konkurse buvo neįkainojamas. Šakiečiai pasisėmė patirties ir įgijo daugiau pasitikėjimo savo jėgomis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.