Bendruomeniški kiduliečiai spalvingai pasitiko vasarą

kiduliai piknikas
Nuotr. Ūpą kėlė, drąsino dalyvauti įvairiausiose veiklose žaismingasis klounas, linksmai laiką leido mažieji kiduliečiai.

Kad darant gerus darbus sulaukiama pagalbos ir iš aukščiau, patvirtino penktadienio vakarą Kidulių dvaro parke vykusios „Vasaros sutiktuvės“. Nors organizatoriai baiminosi artėjančių lietaus debesų, vos prasidėjus renginiui, pragiedrėjo ir vasariškas oras šventės dalyvius lepino visą vakarą. O aktyviai veikiantiems kiduliečiams to ir tereikėjo: patys ir grojo, ir vaišino vieni kitus, ir žaidimus žaidė.
 
Jau Tarptautinei moters dienai skirtu renginiu kiduliečiai įrodė, kad yra organizuoti ir novatoriški, tad vėl subūrę savą komandą pristatė puikų renginį. Smagi, gyvai atliekama muzika, gausybė vasariškai pasipuošusių svečių, užsėmimai mažiems ir dideliems – tobulas derinys įdomiam laisvalaikiui.

Į šventės organizavimą įsitraukė visi norintys. Kidulių seniūnijos seniūnas Mindaugas Mykolaitis įsteigė prizus smiginio turnyrui ir pats jam teisėjavo. Kidulių dvaro keramikos dirbtuvėse besidarbuojanti menininkė Julija Macijauskienė parodė vaikams, kaip teptuku galima įkvėpti gyvybės paprastiems akmenėliams. Naujausias dvaro savanoris Vaidas Beržvinskas specialiai šiam renginiui tapo muilo burbulų ekspertu ir ne tik pats žavėjo publiką didžiuliais burbulais, bet ir pamokė susidomėjusius. Neįprasta ekspozicija buvo pristatyta būsima Rasos Povylaitienės fotografijų paroda ir Kidulių BC „Vinkšnupis“ pirmininko Martyno Mockevičiaus organizuojamas dviračių žygis. Kidulių seniūnijos naujakurė Justė Šilingė, persirengusi klounu, visiems kėlė ūpą ir drąsino aktyviai dalyvauti pramogose. Vaikai noriai ėmėsi Kidulių jaunimo ekologinio klubo „Šerenta“ žaidimų iš perdirbtų medžiagų ir nepraleido progos palikti spalvotą savo rankos atspaudą.

Kidulių bendruomenės centro „Vinkšnupis“ moterys kvietė pirkti namuose keptus skanėstus ir taip paremti griūvančio Kidulių dvaro svirno renovaciją. Neabejingi buvo ir vietiniai verslininkai: kavinė-vyninė „Vilkenta“ vaišino „televizine“ saldžia sriuba su baravykais bei medaus gira, o kaimo turizmo sodyba „Kukarskė“ pristatė visiems žinomą, bet ne visų ragautą gilių kavą.

Koncertavo jau ne pirmą kartą Kiduliuose viešintys svečiai iš Jurbarko – jaunimo akustinės muzikos grupė „Vėjukūkas“ (vadovė A. Mičulė). Kidulių moterų etnografinis ansamblis (vadovė L. Blaudžiūnienė) pristatė ne tik kelis naujus kūrinius, bet ir kolektyvo pavadinimą – „Volungė“. Publiką jau pamėgtais kūriniais džiugino Kidulių dvaro instrumentinis ansamblis (vadovas A. Petraitis) ir juokavo, kad yra pasiruošę groti šokiams. Deja, publika nepasidavė provokacijai – gal iš pagarbos muzikai, o gal iš drovumo.

Dėkodamas susirinkusiems Kidulių dvaro renginių organizatorė Veronika Novickaitė žadėjo, kad rugpjūčio 19 d. vyksiančioje miestelio šventėje bus taip pat ir dar geriau: „Dvigubai, trigubai... o gal ir dešimteriopai!“

Monika Būblaitytė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.