Eglutės įžiebimo šventė abejingų nepaliko

eglutes iziebimas sakiuose
Šiemet miesto žaliaskarė  papuošta didelėmis auksinėmis žvaigždėmis, o miesto skveras nušvito lemputėmis ir fejerverkais. D. Pavalkio nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

enktadienį Šakių miesto centre kartu su Kalėdų Seneliu buvo įžiebta Šakių žaliaskarė, o čia pat – elnių traukiamos rogės. Abejingų nepaliko Kalėdų Senelio atvykimas kalėdomobiliu. Šventinį vakarą surengti muzikiniai grupių „Šmiki šmaki“ ir „Husarai“ pasirodymai.
 
Artėjant gražiausioms žiemos šventėms, žaliaskarėmis jau pasipuošė didieji Lietuvos miestai, o gruodžio 10 d. – ir Šakiai. Kasmet šakiečiai ir rajono gyventojai laukia Kalėdų eglės įžiebimo, smalsauja, kokia bus pagrindinė miesto puošmena. Todėl praėjusį penktadienį miestelėnai ir svečiai traukė prie Šakių miesto kariliono, automobiliai greitai užpildė gatves aplink skverą. Miesto skvero gale akį traukė jau anksčiau tūkstančiais lempučių papuošti skvero medžiai.

Pirmieji į skvere pastatytą sceną lipo Šakių kultūros centro vaikų dainavimo grupė „Šmiki šmaki“ (vadovai Aušrinė Stankaitienė, Jevgenijus Rutkauskas). Nykštukais virtę mažieji dainorėliai savo dainomis pakvietė ir Kalėdų Senelį, kuris šiemet prie žaliaskarės atvažiavo švytinčiu kalėdomobiliu.

eglutes iziebimas sakiuose2
Kalėdų Senelis į eglutės įžiebimo šventę atvyko kalėdomobiliu, traukusiu praeivių ir šventės dalyvių žvilgsnius. D. Pavalkio nuotr.


„Ar laukėt visi Kalėdų? Ar buvot geri šiais metais? O dovanų ar laukėt?“ – klasikinius klausimus uždavė Kalėdų Senelis, susirinkusiems papasakojęs, kaip sunkiai keliavo į Šakius, kvietęs pašokti, kartu padainuoti.

Artėjo laukiamiausias šventės akcentas – Kalėdų eglės įžiebimas, tačiau Kalėdų Senelis vienas to daryti nesiryžo, į pagalbą pasikvietė rajono ir miesto šeimininkus – merą Edgarą Pilypaitį ir Šakių seniūną Dalių Jasevičių.

Eglės įžiebimo dalyvius sveikinęs rajono meras E. Pilypaitis pirmiausiai kreipėsi į vaikus sakydamas, kad ne tik jie gali gauti kalėdinių dovanų, bet ir patys gali tapti dovanom ir šviesa – savo tėveliams, mokytojams bei vieni kitiems. Meras taip pat perskaitė dviejų nykštukų laišką, kuriame jie susiginčijo dėl svarbiausių septynių darbų iki Kalėdų, vaikai skanduodami sprendė, kurie pataisymai teisingi.

Prie mero sveikinimo prisidėjęs miesto seniūnas D. Jasevičius atskleidė šiųmetės eglės paslaptį.

eglutes iziebimas sakiuose3
Darganotas penktadienio oras negąsdino gausiai susirinkusių miestelėnų ir miesto svečių, o dainingas Kalėdų Senelis neleido nei sušalti, nei nuobodžiauti. D. Pavalkio nuotr.


„Jei dar nespėjote pareikšti savo noro ir perduoti Seneliui, kad pas jus apsilankytų ir dovaną įteiktų, tai padaryti gali pagelbėti ši eglė. Viršūnėje yra įtaisytas siųstuvas, atsisėdus į greta esančias elnių tempiamas roges ir sugalvojus norą, šis per žvaigždę iš karto įkris Kalėdų Seneliui į paštą. O Kalėdų Senelis dar tikrai šįmet spės aplankyti tuos, kurie atsisės į šias roges“, – paslaptį atskleidė miesto seniūnas.

Keturi, trys, du, vienas... ir Šakių žaliaskarė įžiebta. Pagrindinė rajono eglė šiemet papuošta didelėmis geltonomis žvaigždėmis, užsižiebė tūkstančiai šventinių lempučių, žaliaskarės viršūnėje taip pat suspindo aukso spalvos žvaigždė. Netrukus miestą nušvietė fejerverkai.

Šventę vainikavo grupės „Husarai“ koncertas, todėl pilnas žmonių miesto skveras neskubėjo skirstytis į namus.

Eglutė ir jos puošyba seniūnijai atsiėjo apie 10 tūkst. eurų, šventė ir jos programa – apie 4 tūkst. eurų.

Jau nuo gruodžio pradžios puošiasi ir kiti miesteliai, vyksta eglučių įžiebimo šventės: gruodžio 7d. žvirgždaitiškiai Kalėdų eglutės įžiebimo šventės metu atidarė net Kalėdų Senelių mokyklą, gruodžio 8 d. eglutė įžiebta Lukšių miestelio centre, gruodžio 10 d. Varpo aikštėje Kudirkos Naumiestyje bei Sintautuose. Žaliaskarės šią savaitę nušvis ir kitose rajono vietose.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.