Cirko dienos proga – nepakartojamas reginys

cirko diena bendra
Šakių kultūros centro Cirko mokyklos jaunieji artistai, minėdami Pasaulinę cirko dieną,  sužavėjo žiūrovus savo pasirodymų magija. I. Januševičienės nuotr.

Kasmet trečiąjį balandžio šeštadienį minima Pasaulinė cirko diena. Ta proga praėjusį penktadienį Šakių kultūros centro Cirko mokyklos artistai ir jų svečias klounas Albertukas iš Alytaus padovanojo šventę ne tik sau, bet ir publikai.
 
Į Šakių kultūros centro salę susirinkę cirko mėgėjai – tiek vaikai, tiek ir vyresni žmonės – apie pusantros valandos mėgavosi kvapą gniaužiančiais Cirko mokyklos artistų pasirodymais. Daugelis į sceną lipo jau nebesuskaičiuojamą kartą – įspūdingi kostiumai, šviesų žaismas ir susižavėjusių žiūrovų plojimai tapo neatsiejama jų gyvenimo dalimi.  

Pasak Cirko mokyklos vadovės Itanos Januševičienės, visų numerių publikai jie nerodė, buvo pristatyti daugiausiai debiutai, kurių žiūrovai dar buvo nematę. Kvapą gniaužiančiais pasirodymais žiūrovus džiugino Šakių cirko mokyklos akrobatai – Liepa Pavalkytė, Žemyna Grumuldytė, Palina Zujeva, Ligita Palubinskaitė, Eimantė ir Emilija Pranskaitytės bei Vaida Valkauskaitė. Burbule sukosi oro akrobatė Agnė Palubinskaitė, kitą sudėtingą numerį su trapecija atlikusi kartu su Vasare Grakavinaite.

Ryškiu Pasaulinei cirko dienai skirto renginio akcentu tapo pernai Šakių kultūros centro scenoje debiutavusios oro akrobatės ukrainietės Kiros Babyč pasirodymai. Šiemet ji į sceną lipo net tris kartus. Žiūrovų širdis trumpam stabtelėti privertė įspūdingas ant vienaračių įsitaisiusių ekvilibristų Emilio Naujoko ir Aušrinės Balsevičiūtės duetas, Elzės Čiukauskaitės pasirodymas su lankais bei originalus Medeinos Januševičiūtės numeris su kubu.

Žiūrovus žavėjusios cirko magijos nebūtų ne tik be talentingų jaunųjų artistų pastangų, tačiau ir be juos treniruojančių ir savo darbui atsidavusių žmonių – padalinio vadovės Itanos Januševičienės bei meno vadovų Giedrės Dzindzelėtaitės, Erikos Šeflerienės ir Anatolie Nicolaev.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.