Kūrėjas pakvietė pasidairyti tarp Vandens ir Dangaus

vorevicius audrone
Ryškių paveikslų bei bičiulių, meno gerbėjų apsuptyje Algimantas ir Audronė Vorevičiai vienas kitam negailėjo šiltų žodžių, o Algimantas pripažino, kad įtaką kūrybai daro ir žmona. (D. Pavalkio nuotr.)


Gintarė MARTINAITIENĖ

Nors už lango jau ruduo, bet pravėrus Šakių kultūros centro galerijos duris akis džiugina vasara bei spalvomis alsuojantys Algimanto Vorevičiaus tapybos darbai. Praėjusį ketvirtadienį gausiame savo kūrybos gerbėjų, bičiulių, artimųjų būryje atidaryta jo darbų paroda „tarp Vandens ir Dangaus“.

Išties, kaip pastebėta parodos atidarymo metu, A. Vorevičius yra tas žmogus, kūrėjas, mokytojas, kurio per daug pristatinėti ir nereikia. Tad apie savo darbus iškart buvo paprašytas kalbėti pats autorius, kuris yra surengęs 18 personalinių parodų, dalyvavęs 22 grupinėse parodose ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų. O kur dar jo skulptūros, skulptūrų simpoziumai!  

A. Vorevičius, neretai vadinamas tiesiog Voru, pripažino, kad dalis darbų jau matyti, kiti naujesni, tačiau visi ryškūs, gana ekspresyvūs, nepaliekantys abejingų ir žadinantys vaizduotę. O jeigu jau jie eksponuojami parodoje, vadinasi, brangūs ir pačiam autoriui.

Rodos, tai puikiai atspindi ir parodos anotacijoje cituojama Doloresos Kazragytės mintis, kad svarbu ne tai, ką matai, o tai, ką mąstai ir jauti apie tuos dalykus, kuriuos matai.

Vanduo ir Dangus, sakė darbus pristatydamas A. Vorevičius, nėra geografija, tai būsena. Šią mintį, prisipažino kūrėjas, išgirdęs iš karinių oro pajėgų kapeliono pareigas einančio dvasininko Virginijaus Veilento, tad pritaikė sau ir būtent ja remdamasis pavadino ir parodą.

„Mes dažnai žiūrim į dangų, mylim vandenį, norim prie vandens ir tas ryšys pastovus. Tai lyja, tai kitą dieną rūkas kyla, birželio trumpom naktim rasa krenta ir smagu braidyti“, – mintimis dalijosi autorius, raginęs susimąstyti.

Nors jis pripažino, kad anksčiau kūrybinius sumanymus pavykdavo įgyvendinti greičiau, juokavo – gal kalta senatvė, bet gausus būrys jį sveikinusių linkėjo nesustoti ir dar surengti ne vieną parodą, nustebinti ne vienu kūriniu. Prisiglaudusi prie vyro jo kūryba džiaugėsi ir žmona Audronė, tikindama, kad jis išties puikus žmogus, o A. Vorevičius juokavo, kad jeigu ne sutuoktinė, tai, ko gero, ir dabar didžioji dalis paveikslų būtų mėlyni, bet spalvų išties daug, ryškių ir akį traukiančių.

„Garbė turėti savo būry tokį spalvingą, ryškų, originalų žmogų“, – sveikindama savivaldybės Kultūros ir meno tarybos vardu kalbėjo šios tarybos pirmininkė Rima Rauktienė.

Nekart nuskambėjo žodžiai, kad A. Vorevičius ir jo darbai turi svorio, bei pasidžiaugta, kad jis ne tik pats kuria ir savo kūriniais džiugina aplinkinius, bet kūrybiškumo daigus augina ir vaikuose – mokytoju dirba Šakių „Žiburio“ gimnazijoje.

A. Vorevičiaus paroda Šakių kultūros centro galerijoje bus eksponuojama visą spalį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.