Nusižengusiems daugiabučių administratoriams – dvigubos baudos

Daugėjant konfliktinių situacijų tarp daugiabučių namų gyventojų ir administratorių bei bendrijų pirmininkų, Aplinkos ministerija siūlo gerokai sugriežtinti daugiabučių namų administratorių atsakomybę ir dvigubai padidinti baudas už jų padarytus pažeidimus. Tai numato ministerijos parengtų Administracinių nusižengimų kodekso, kuris pakeis Administracinių teisės pažeidimų kodeksą, pataisų projektas.
 
Šiuo metu už daugiabučių namų administravimo pareigų nevykdymą arba netinkamą vykdymą administratoriams ir bendrijų pirmininkams taikomos nuo 200 iki 1 000 Lt administracinės baudos, o už pakartotinius pažeidimus – nuo 400 Lt iki 2 000 litų. Šias baudas siūloma padvigubinti ir diferencijuoti pagal pažeidimų pobūdį.

Už pažeidimus, kai netvarkoma patalpų savininkų apskaita, bendrijos narių sąrašas, nesudarytas arba netinkamai sudarytas bendrojo naudojimo objektų aprašas, neteikiamos veiklos ataskaitos savininkams, pažeidžiama butų ir kitų patalpų savininkų susirinkimų šaukimo ar balsavimo raštu organizavimo tvarka ir terminai, nepateikiami dokumentai ir duomenys Juridinių asmenų registrui, Aplinkos ministerija siūlo nustatyti baudą nuo 400 Lt iki 2 000 Lt, o už pakartotinius pažeidimus – nuo 800 Lt iki 4 000 Lt. Už pažeidimus, kai nesudaromi ar savininkams nepateikiami namo bendrojo naudojimo objektų remonto ilgalaikiai ar metiniai planai, savininkų sukauptos lėšos namui atnaujinti laikomos ne atskiroje kaupiamųjų lėšų sąskaitoje ar naudojamos ne pagal paskirtį, paslaugų ir rangos darbų pirkimai, išskyrus viešuosius, vykdomi nesilaikant nustatytų reikalavimų, siūloma skirti nuo 1 000 Lt iki 3 000 Lt, o už pakartotinius pažeidimus – nuo 2 000 Lt iki 6 000 Lt baudą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.