Anykščių bendruomenių verslumu domėjosi ir kriūkiečiai

kriukaiVasario 25 dieną Anykščiuose vyko bendruomenių verslumo renginys „Verslas kartu“, į kurį susirinko daugiau nei 100 dalyvių iš visos Lietuvos. Tarp jų buvo ir Kriūkų bendruomenės centro atstovai, kurie sėmėsi gerosios patirties iš anykštėnų.
 
Nuotr. Kriūkų bendruomenės atstovai domėjosi naujai susikūrusio Anykščių verslo paramos tinklo veikla ir tikslais.
 
Renginį organizavo Anykščių verslo informacijos centras kartu su Anykščių rajono savivaldybės administracija ir jaunųjų profesionalų programos (JPP) „Kurk Lietuvai“ dalyviais, pristačiusiais visuomenei Anykščiuose sukurtą pirmąjį Lietuvoje vietos bendruomenių verslo paramos tinklą.

Kriūkų bendruomenės centro atstovai domėjosi jo veikla, verslo finansavimo galimybėmis, verslą remiančiomis iniciatyvomis, mokestine sistema bei bendravo su versliomis bendruomenėmis iš įvairių Lietuvos regionų. Pranešimus renginyje skaitė ir Valstybinės mokesčių inspekcijos bei Žemės ūkio ministerijos atstovai. Šiuo metu visoje Lietuvoje yra daugiau nei 80 įvairiais verslais užsiimančių vietos bendruomenių. Pradžia jau yra ir mūsų rajone.

Verslas bendruomenėje sukuria sąlygas užsidirbti pajamų bendruomenės reikmėms ir spręsti iškylančias socialines problemas, gerina žmonių verslumo įgūdžius. Naujai sukurto verslo paramos tinklo tikslas – suteikti konsultacinę pagalbą bendruomenėms, norinčioms užsiimti ekonomine veikla bei skatinti verslo ir bendruomenių bendradarbiavimą. Toks tinklas galėtų tapti geruoju pavyzdžiu kitoms Lietuvos savivaldybėms.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.