Stirninų bus galima nušauti daugiau

Nuo gegužės 15 dienos prasideda stirnų patinų, licencijuojamų gyvūnų, medžioklės sezonas.
 
Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamento Šakių skyriaus viršininkas Kęstutis Lopeta informavo, kad mūsų rajono medžiotojai gavo 601 licenciją stirnoms medžioti, iš jų 195 licencijos skirtos stirnų patinų medžioklei. Pernai stirninams sumedžioti buvo skirtos 144 licencijos, visame rajone jų buvo sumedžiota 102.  Šiais metais medžioti stirnų patinus turime netgi 51 viena licencija daugiau. Taip pat yra gauta 15 licencijų briedžių, 21 - danielių bei 51 – tauriųjų elnių medžioklei.  

Nuo stirnų patinų medžiojimo pradžios stiprinama šios medžioklės kontrolė. Aplinkosaugos pareigūnai gerokai dažniau lankysis medžioklės plotuose. Jie tikrins, kaip laikomasi medžioklės taisyklių – ar tvarkingi medžioklės dokumentai, ar sumedžioti gyvūnai žymimi specialios paskirties plombomis, ar laikomasi saugaus elgesio medžioklėje reikalavimų ir pan.

Už medžiojimą be licencijų, už tai, kad jomis nepažymimi sumedžioti gyvūnai, ar kitus licencijuojamų gyvūnų neteisėtus medžiojimo atvejus numatyta administracinė atsakomybė – teisės medžioti atėmimas nuo 1 iki 3 metų su pažeidimo padarymo įrankių ir priemonių konfiskavimu. Už neteisėtai sumedžiotą gyvūną teks atlyginti ir gamtai padarytą žalą: už briedžio, tauriojo elnio, danieliaus patiną – daugiau kaip 5,5 tūkst. Eur, patelę arba jauniklį – 3,34 tūkst. Eur, suaugusį šerną ar stirną – 1,6 tūkst. Eur, o už jauniklį – apie vieną tūkstantį Eurų. Aplinkosaugininkai kviečia visuomenę apie pastebėtus medžioklės taisyklių pažeidimus pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.