Priėmė sprendimą dėl Kukarskės globos namų direktorės poelgio

pranaitienePraėjusią savaitę, pirmadienį bei antradienį, vyko komisijos posėdis, kuris buvo sudarytas biudžetinės įstaigos „Kukarskės globos namai“ direktorės Astos Pranaitienės galimai padarytam drausminio pobūdžio nusižengimui nustatyti, įvertinti bei išvadai priimti.
 
Dar pernai UAB „Šakių monolitas“ atliko remonto darbus Kukarskės globos namuose už 110 tūkst. eurų, tačiau pinigų už atliktą darbą ilgą laiką nesulaukė, todėl globos namus padavė į teismą. Dėl šios problemos sprendimo birželio mėnesį vyko ne vienas rajono savivaldybės tarybos narių susirinkimas.

Į vieną iš susirinkimų atvykęs „Šakių monolito“ direktorius Vincas Pulokas perskaitė viešą pareiškimą, kuriame teigė, kad jo vadovaujama įmonė praėjusių metų liepą laimėjo konkursą Kukarskės globos namų ir virtuvės pastato kapitalinio remonto darbams atlikti (1 etapas). Pasak V. Puloko, nuo pat pradžių rajono savivaldybės atsakingi asmenys žinojo, kad norint gauti licenciją globos namų veiklai vykdyti reikės atlikti kur kas daugiau darbų nei numatyta pirmajame etape. Kadangi daugiau pinigų praėjusių metų savivaldybės biudžete nebuvo numatyta, atsirado grėsmė, kad negavus licencijos globos namai gali būti uždaryti.

Kukarskės globos namai paruošė projektą, kreipėsi į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją (SADM) ir globos namams prašė skirti 110 tūkst. eurų (380 tūkst. Lt) antrojo etapo remonto darbams atlikti. Pinigai dar nebuvo gauti, o darbai jau buvo pradėti, nes rašte, kurį iš SADM gavo Kukarskės globos namai, siūloma įvertinti lėšų skyrimo tikslingumą, o direktorė galimai pamanė, kad tai – lėšų skyrimas. Rajono savivaldybės administracijos atsakingų darbuotojų nurodymu antro etapo darbams vykdyti ir pasirašyti sutartį su laimėjusiu tiekėju privalėjo globos namai. Laimėjęs antrojo etapo konkursą „Šakių monolitas“ 2014 m. spalio 30 d. pasirašė rangos darbų sutartį su globos namais. Sutartyje buvo numatyta darbus atlikti iki gruodžio 20 d. ir atsiskaityti per 60 dienų nuo sąskaitos už atliktus darbus išrašymo dienos. Galutinis atsiskaitymo terminas suėjo šių metų vasario 20 d.

Kaip tuomet teigė buvęs administracijos direktorius Juozas Puodžiukaitis, tik sausio 23 d. savivaldybės administracija gavo raštą, kuriame buvo pranešama, kad globos namų investiciniam projektui skirta 110 tūkst. eurų, o  darbai buvo atlikti iki gruodžio 31 d. Kadangi nebuvo kitos išeities – už atliktus darbus reikėjo sumokėti – tarybos posėdyje buvo priimtas sprendimas, jog rajono savivaldybės administracija sumokės „Šakių monolitui“ minėtuosius 110 tūkst. eurų už globos namuose atliktus darbus.

Dėl šio galimai drausminio pobūdžio nusižengimo komisija, diskutavusi dvi dienas, priėmė sprendimą, kuriuo siūlo įpareigoti Kukarskės globos namų direktorę Astą Pranaitienę pakartotinai susipažinti su teisės normomis, kurias ji pažeidė. Be to, komisija įpareigota parengti planą, ateityje užtikrinantį su įstaigos veikla susijusių Lietuvos Respublikos teisės aktų įgyvendinimą ir tinkamą vykdymą. Taip pat siūloma inicijuoti tvarkos „Dėl rajono savivaldybės biudžetinių įstaigų vadovų kompetencijos įvertinimo nustačius drausminės atsakomybės faktus“ parengimą. Tai yra komisijos siūlymas, tačiau galutinį sprendimą turi priimti rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius.

Susisiekus su J. Bertašiumi šis teigė, kad praėjusią savaitę jis buvo nuvykęs į globos namus, kur susitiko su A. Pranaitiene.

„Mes turėjome ilgą pokalbį. Aš apsiriboju jokios kitos nuobaudos netaikyti. Direktorė suprato, ką blogai padarė. Nors nuo klaidų niekas neatleidžia, reikia įvertinti tai, kad direktorė taip elgėsi, kad nebūtų nesklandumų gaunant globos namams reikalingą licenciją, nėra lėšų iššvaistymo ir pan. Mano tikslas ne baudos paskyrimas, aš turėjau išsiaiškinti, kas negerai, kad ateityje tai nepasikartotų“, – sakė J. Bertašius.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.