Ugniagesiai gelbėtojai sukelti ant kojų dėl dviejų gaisrų

gaisras daukantiskiai
Nuotr. Neoficialiais duomenimis, gaisras kilo dėl neatsargaus vaikų elgesio su ugnimi.


Liepos 19 d. 21.03 val. Bendrajame pagalbos centre buvo gautas pranešimas apie tai, kad Gelgaudiškio sen. esančiame Daukantiškių kaime atvira liepsna dega ferma. Tą pačią dieną Kidulių sen. Žygaičių kaime degė medžio apdirbimo įmonės katilinė.
 
Praėjusį ketvirtadienį, apie 21 valandą, gausios ugniagesių pajėgos Daukantiškių kaime gesino užsidegusią gyvulių fermą.

Apie degančią fermą gelbėtojus informavo Bendrasis pagalbos centras. Atvykus ugniagesiams į įvykio vietą, pastato stogas degė atvira liepsna. Ferma buvo mūrinė, perdanga gelžbetoninė, stogas dengtas šiferiu. Viduje buvo 17 galvijų, 200 rulonų šieno, 100 rulonų šiaudų.

Kaip informavo Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis inspektorius Rolandas Pavalkis, įvykio vietoje dirbo septynios autocisternos, buvo pasitelkti kolegos ir iš Jurbarko.

Fermoje buvusius 16 galvijų pavyko išgelbėti, vienas užduso viduje.

Gaisro metu nudegė pastato stogas, sudegė dalis šieno ir šiaudų. Deja, likusieji rulonai taip pat jau nebus tinkami naudojimui.

Prie pastato buvo priblokuotas medinis karkasinis priestatas (apskardintas, dengtas skarda). Gaisro metu deformavosi skarda. Ugniagesiams gelbėtojams pavyko išgelbėti du gretimai stovinčius pastatus.

Gaisro gesinimo baigiamieji darbai tebevyko ir penktadienį.

Fermos savininkai skaičiuoja patirtus nuostolius.

Tą pačią dieną gaisras kilo Kidulių sen. Žygaičių kaime. Atvykus ugniagesiams, medžio apdirbimo įmonės teritorijoje atvira liepsna degė medienos džiovinimo katilinė. Pastatas buvo medinis, apskardintas, stogas dengtas skarda.

Gaisro metu išdegė katilinė, apdegė medinės sienos. Išgelbėta priblokuota skardinė medienos džiovykla ir už vieno metro esanti medinė pastogė.
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.