Aktyviai bendruomenei liks vadovauti ta pati pirmininkė

baltrusaitiene slavikai
Nuotr. Slavikų bendruomenės centro pirmininkė Renata Baltrušaitienė sako mielai užleistų savo pareigas kitiems, tačiau bendruomenės nariai pirmininko poste nori matyti ją ir toliau – balsavo vienbalsiai.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Balandžio 16 d. Slavikuose vyko ataskaitinis-rinkiminis bendruomenės centro susirinkimas, kurio metu išrinkta nauja bendruomenės taryba, pirmininkė ir revizijos komisija. Į susirinkimą sugužėję slavikiečiai, regis, nori, kad jų bendruomenės centro laivas judėtų ta pačia linkme ir krypties per daug nekeistų.

Į Slavikų seniūnijos pastatą sugužėję daugiau kaip pusę bendruomenei priklausančių narių su savo artimaisiais pirmiausia išklausė pirmininkės Renatos Baltrušaitienės pateiktą metinę veiklos ataskaitą. Šešioliktus metus skaičiuojančioje bendruomenėje praėjusiais metais iš tiesų netrūko įvairių veiklų ir iniciatyvų, į kurias, anot pirmininkės, stengiamasi įtraukti ir visus slavikiečius – ir tuos, kurie nėra bendruomenės nariai. Pernai Slavikų bendruomenės centras vykdydamas projektą organizavo dvejas sporto varžybas, foto konkursą „Gimtojo krašto žodis“, išleido 2019 m. kalendorių. Pernai, kaip ir prieš ketverius metus, Slavikų bendruomenės centras dalyvavo Lietuvos automobilių kelių direkcijos konkurse „Eismo saugumas bendruomenėse“ ir buvo apdovanota pirma vieta savo kategorijoje bei gavo piniginį prizą – 350 eurų.

Pernai bendruomenės centras taip pat sutvarkė viešąsias erdves Šilgaliuose, kur buvo įrengtas neįgaliųjų pandusas ir aikštelė prie įėjimo į bendruomenės patalpas. Šiam projektui įgyvendinti bendruomenei buvo skirta 5 tūkst. 169 eurai. Taip pat iniciatyviai bendruomenei netrūko noro dalyvauti projekte „Informatyvi Slavikų bendruomenė 2018“, o už šiam projektui skirtus 786 eurus bendruomenė atnaujino Slavikų seniūnijos žemėlapį prie skvero miestelio centre. Šakių rajono savivaldybės Jaunimo reikalų taryba Slavikų bendruomenės centrui skyrė 200 eurų prizą už nuolatinį dėmesį jaunimui, gausiai jiems organizuojamus renginius, veiklas. Šakių rajono bendruomenių centrų asociacija Slavikų bendruomenę įvertino „Šauniausia 2018 metų bendruomenė“ ir skyrė 150 eurų prizą. Bendruomenė ir toliau leidžia laikraštį „Slavikietis“, kuriame galima rasti visas Slavikų aktualijas ir netgi poezijos posmelių, rengia įvairiausius renginius, netrūksta idėjų ir ateičiai.

Įgyvendintų projektų ir iniciatyvų gausa kalba už save – Slavikų bendruomenė tikrai ne iš tų, kurių veikla tik popieriuje – jie nuolat pluša pasiraitoję rankoves. Į susirinkimą atėję nariai neslėpė, kad didžiausią stimulą bendruomenės veiklai duoda pati jos pirmininkė R. Baltrušaitienė. Tai patvirtino ir momentas, kai žmonės balsavo ir jau trylika metų bendruomenei vadovavusią pirmininkę R. Baltrušaitienę perrinko vadovauti toliau, o su ja kartu į pirmininkus pasiūlytas naujas bendruomenės tarybos narys Ričardas Lekavičius sakė, jog kategoriškai atsisako vadovauti bendruomenei, netgi nenorėjo, kad būtų už jį balsuojama – pirmininke mato tik R. Baltrušaitienę.

Be bendruomenės centro pirmininkės rinkimų, buvo išrinkta ir patvirtinta nauja bendruomenės taryba, kurią sudaro septyni nariai, o tarp jų bus keletas naujokų. Taip pat susirinkimo metu trys žmonės pasirašė, kad nori tapti bendruomenės nariai, o ilgametis jos narys Vidmantas Benediktas Sprainaitis parašė prašymą, kad iš bendruomenės narių traukiasi. Slavikų bendruomenėje šiuo metu yra 67 nariai. Susirinkusius bendruomenės narius su aktyvia veikla, idėjų gausa ir neblėstančia iniciatyva puošti ir puoselėti Slavikų seniūniją ir jos apylinkes sveikino ir seniūnė Rita Grigaitienė. Taip pat į susirinkimą atvyko ir Šilgalių pasienio užkardos vadas Redas Naujokas, kuris pasinaudojo proga susirinkusiems slavikiečiams priminti keletą  taisyklių, kurių turi laikytis pasienio seniūnijos gyventojai. Anot užkardos vado, patys slavikiečiai jau žino reikalavimus ir taisykles, tačiau galėtų jas perteikti ir vasaroti čia atvykstantiems giminaičiams.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.